fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 estrena la formaci贸 a mida amb els primers cursos de Mariner Pescador a la ciutat

Castell贸 estrena la formaci贸 a mida amb els primers cursos de Mariner Pescador a la ciutat

L’oferta 茅s fruit de la col路laboraci贸 entre l’Ajuntament, l’Autoritat Portu脿ria, la Cambra de Comer莽 i la confraria Sant Pere.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria d’Ocupaci贸, ha creat enguany una nova l铆nia de formaci贸 a mida. Un projecte que “naix per a adaptar-nos a les necessitats reals dels diferents sectors i que aqueixa formaci贸 es tradu茂sca en contractacions”, com ha explicat la regidora d’Ocupaci贸, Patricia Puerta, en la presentaci贸 dels dos primers cursos d’aquesta nova proposta.

Es tracta de dos cursos de preparaci贸 de l’examen per a obtindre la Targeta de Mariner Pescador, que seran cofinan莽ats entre l’Ajuntament i PortCastell贸, i que s’impartiran en la Cambra de Comer莽 amb la col路laboraci贸 de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau. Ser脿 la primera vegada que s’ofereix aquesta formaci贸 a Castell贸, fruit de la col路laboraci贸 entre administracions i entitats, atenent aix铆 una demanda del sector. Puerta ha donat a con茅ixer aquests dos primers cursos de la formaci贸 a mida en la llotja del port pesquer, acompanyada pel president de l’Autoritat Portu脿ria, Rafa Sim贸, la presidenta de la Cambra, Lola Guillam贸n, i el patr贸 major de la confraria de Sant Pere, Manu Pe帽a.

“Despr茅s de les reunions mantingudes amb el sector, ens hem adaptat a la demanda d’ocupaci贸 i hui llancem cursos preparatoris de Mariner Pescador”, ha detallat Puerta. “Amb aquests cursos, i els que s’oferiran en els pr貌xims mesos en altres sectors, posem en valor la col路laboraci贸 p煤blic-privada, que ens permet impulsar una oferta de formaci贸 adaptada a la demanda real, amb el que es refor莽a el nivell d’inserci贸 i les pol铆tiques actives d’ocupaci贸”, ha ressaltat, incidint en l’aposta clara de l’Ajuntament per l’ocupaci贸, amb uns pressupostos que destinen 6,2 milions d’euros per al foment de les pol铆tiques de formaci贸 i inserci贸 laboral, la qual cosa suposa un 501% m茅s que en 2015.

“Des de PortCastell贸 complim el nostre comprom铆s amb el sector pesquer i agra茂m la col路laboraci贸 de totes les confraries de la prov铆ncia perqu猫 aquest projecte tire avant. Tamb茅 la bona sintonia entre administracions que ens permet oferir aquesta formaci贸 a Castell贸 amb la col路laboraci贸 de l’Ajuntament i la Cambra de Comer莽, i destacant la sensibilitat i implicaci贸 de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica, que far脿 possible que l’examen de Mariner Pescador es realitze per primera vegada a Castell贸”, ha explicat el president de l’Autoritat Portu脿ria.

En la mateixa l铆nia, la presidenta de la Cambra de Comer莽, ha destacat que “amb la implantaci贸 d’aquestes dues edicions del curs de Mariner Pescador tenim la certesa que aquestes accions suposaran noves oportunitats formatives i laborals per a la nostra gent i, per descomptat, contribuir脿 a refor莽ar aqueixa especialitzaci贸 que requereixen les nostres empreses per a continuar creixent”.

Per part seua, el patr贸 major de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau ha reconegut la necessitat d’aquesta oferta formativa a Castell贸 i en aquest sentit ha agra茂t aquesta nova iniciativa que atendr脿 una demanda del sector.

Un dels cursos s’impartir脿 del 15 al 22 de setembre, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 hores; i l’altre, del 6 al 14 de setembre, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 hores. Tots dos s贸n de 25 hores. Consten d’un m貌dul te貌ric de 17 hores i un altre pr脿ctic de 8 hores. Les inscripcions es poden formalitzar a trav茅s de la Cambra de Comer莽, en el seg眉ent enlla莽: www.camaracastellon.com/es/formacion/cursos/21_431

Leave a Reply

Your email address will not be published.