fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 i la Generalitat reforcen les vies de col路laboraci贸 per a impulsar infraestructures educatives

Castell贸 i la Generalitat reforcen les vies de col路laboraci贸 per a impulsar infraestructures educatives

Marco i Marz脿 acorden realitzar un diagn貌stic de necessitats amb l’objectiu de millorar l’oferta de Castell贸 en mat猫ria educativa.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha rebut hui a l’Ajuntament al conseller d’Educaci贸, Vicent Marz脿, en el qual ha sigut la primera trobada institucional de tots dos d’aquest mandat. Una reuni贸 en la qual tamb茅 han estat presents els edils d’Educaci贸, Francesc Mezquita, i d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Sim贸, a m茅s del secretari auton貌mic d’Educaci贸, Miquel Soler.

La cita ha servit per a “refor莽ar les sinergies entre totes dues institucions i des de la col路laboraci贸, fer una reflexi贸 conjunta de les necessitats que t茅 Castell贸 per a posar-les en com煤 i impulsar les infraestructures que siguen necess脿ries amb l’objectiu que la ciutat estiga al nivell que mereix i tinga cobertes totes les 脿rees educatives”, segons ha explicat Marco. “Perqu猫 l’educaci贸 茅s la clau que obri totes les portes i volem millorar la vida dels i les castellonenques”, ha recalcat la primera *edila. Per a aix貌, s’ha acordat realitzar un diagn貌stic de necessitats per a impulsar les infraestructures que precisa la ciutat de Castell贸 en l’脿mbit educatiu.

Segons el conseller Marz脿: “脡s important fer aquest tipus de reunions, que s’emmarquen en la coordinaci贸 que fa la Generalitat amb els municipis. Castell贸 茅s una de les ciutats m茅s rellevants del nostre territori i era important fer aquest seguiment de les actuacions en mat猫ria d’infraestructures escolars, per a oferir uns serveis educatius com els que es mereix la ciutadania禄, i ha continuat: 芦Hem revisat les diferents actuacions delegades ja a trav茅s de Edificant, amb m茅s de 15 milions d’euros que estan avan莽ant en la seua tramitaci贸 que en breu seran una realitat les diferents obres al respecte, i alhora hem treballat les necessitats d’escolaritzaci贸 a futurs i la planificaci贸 urban铆stica al respecte”.

Una altra proposta que ha explicitat el conseller Marz脿 ha sigut que “despr茅s d’haver-lo anunciat al Seminari de Govern del Consell, constituirem els consells territorials del FP, en els quals Castell贸 formar脿 part, perqu猫 茅s una ciutat referent en la Formaci贸 Professional. En aquest sentit hem avan莽at tamb茅 en les necessitats d’impulsar en un futur un Centre Integrat de Formaci贸 Professional nou a la ciutat, que estiga adaptat a les necessitats del teixit productiu de Castell贸”.

Per a Mesquita, “dibuixar un mapa de necessitats futures quant a infraestructures educatives ens permetr脿 treballar amb previsi贸 i evitar les manques que ara pateixen certes zones de la ciutat”. Per part seua, des del departament d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Sim贸 ha destacat “l’impuls que s’est脿 donant per a agilitar la tramitaci贸 dels projectes d’Edificant per a millorar col路legis de la ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.