fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló impulsa la inserció laboral amb la primera línia de formació a mida

Castelló impulsa la inserció laboral amb la primera línia de formació a mida

Puerta detalla els cursos que activaran la iniciativa al setembre, en els sectors del transport, excavacions i marítim-pesquer.

L’Ajuntament de Castelló ha activat enguany una nova línia de formació a mida, que té com a objectius donar resposta a les necessitats reals de qualificació del teixit empresarial, a través de la capacitació professional de persones desocupades, ajustant les seues competències a les dels llocs a cobrir i proporcionant-los amb això oportunitats laborals.

“Des de l’àrea d’Ocupació, hem detectat que amb freqüència falta adaptació/adequació entre una oferta formativa inexistent o insuficient i les necessitats de les empreses. Per això, proposem una formació a mida que permet una major transferència entre els coneixements i les destreses adquirides en contextos de formació i les competències que exigeixen els entorns laborals”, ha explicat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta.

Aquesta nova formació a mida, subvencionada en part per l’Ajuntament, començarà a impartir-se a partir de setembre, en principi en tres sectors en els quals s’han detectat dificultats de localització de persones qualificades. Aquests són el sector del transport de mercaderies per carretera: el d’excavacions i moviments de terra; i el sector marítim-pesquer. “Amb aquestes accions formatives posem en valor també la col·laboració públic-privada contribuint a l’expansió i al creixement del nostre teixit productiu”, ha apuntat Puerta. “A més, impulsem una oferta de formació adaptada a la demanda real, amb el que reforcem el nivell d’inserció i les polítiques actives d’ocupació, generant així noves i millors oportunitats d’ocupació per a la nostra població”, ha detallat.

L’acció formativa amb empreses de transport de mercaderies per carretera es realitza en col·laboració amb l’Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per carretera (ACTM) i es proposa capacitar a l’alumnat per a l’obtenció del Certificat d’Aptitud Professional (CAP), imprescindible per a l’acompliment de llocs com a conductor/a professional de vehicles de transport de mercaderies. El curs té una duració de 130 hores i es farà de l’1 de setembre al 6 d’octubre.

Quant al sector d’empreses d’excavacions i moviments de terra, s’ofereix un curs en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empresaris de Maquinària, Construcció i Obres (AVEMCOP) i l’Associació Provincial d’Empreses d’Excavacions i Moviments de terra de Castelló (APECAS). S’impartirà per la Fundació Laboral de la Construcció des del 13 de setembre al 15 d’octubre, amb una duració de 145 hores.

I respecte al sector marítim-pesquer, ja es van presentar aquest mateix mes al Grau, els cursos de mariner-pescador, que imparteix la Cambra de Comerç, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau i sent cofinançats entre l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària de Castelló. En aquest cas són dos cursos; un del 15 al 22 de setembre i l’altre del 6 al 14 de setembre.

El programa Castelló Crea-Formació a Mida, d’acord amb altres iniciatives que desenvolupa l’Ajuntament, està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les directrius de les estratègies per a l’ocupació des del territori valencià (Avalem Territori).

D’altra banda, cal recordar que el pressupost municipal d’aquest 2021 destina 6,2 milions per al foment de les polítiques de formació i inserció laboral (més d’un 500% més que en 2015).

Leave a Reply

Your email address will not be published.