fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 inverteix 143.000 euros en la creaci贸 d’horts socials en el cam铆 d’en Riera

Castell贸 inverteix 143.000 euros en la creaci贸 d’horts socials en el cam铆 d’en Riera

Amparo Marco, que ha visitat les obres al costat de Sara Us贸 i Rafa Sim贸, ha destacat que es crearan 165 parcel路les per al cultiu

L’Ajuntament de Castell贸 finalitzar脿 aquest mes les obres d’implementaci贸 d’horts socials municipals que s’estan duent a terme en una parcel路la de 16.773 metres quadrats situada en la partida de Ramell, al costat del cam铆 d’En Riera. Una obra que suposa una inversi贸 de m茅s de 143.000 euros i que s’est脿 executant dins de la segona fase de les inversions sostenibles, en les quals l’ajuntament invertir脿 4,6 milions d’euros per a l’execuci贸 de 15 projectes durant enguany.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha visitat les obres al costat del regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, i la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, qui ha explicat que amb aquestes obres s’adequaran 165 parcel路les individuals, de 60 metres quadrats, que es destinaran al cultiu de plantes hort铆coles per a consum propi dels futurs usuaris.

Les obres han consistit a adequar la parcel路la com a horts socials, proporcionant acc茅s, tant per als vianants com per a vehicles, des del cam铆 En Riera. Tamb茅 s’ha millorat l’acc茅s a la parcel路la, realitzant els guals necessaris segons la normativa d’accessibilitat vigent; s’ha instal路lat una porta nova; la corresponent xarxa de reg interior i sis casetes per al seu 煤s comunitari per part dels usuaris de l’hort i una zona d’apilament dels residus vegetals que es generen. Aix铆 mateix, s’ha rehabilitat la xicoteta masia existent en la parcel路la i s’han instal路lat taules i bancs per al servei dels usuaris, que es complementar脿 amb la plantaci贸 d’arbres d’ombra, a m茅s d’una font d’aigua de boca, potable. Finalment, s’ha adequat part de la parcel路la com a aparcament, i s’instal路laran aparca-bicicletes per als usuaris.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha valorat de forma molt positiva l’evoluci贸 d’aquestes obres i ha explicat que “amb aquesta iniciativa s’aconsegueixen m煤ltiples beneficis, tan socials com a ambientals o econ貌mics, com s贸n el foment de l’autoconsum de les collites obtingudes en les parcel路les de cultiu i el seu conseg眉ent benefici en l’economia familiar, el manteniment de les tradicions agr铆coles locals o la millora del cintur贸 verd entorn de la ciutat, sent tamb茅 importants els beneficis que es produeixen en la salut dels usuaris de les parcel路les com a conseq眉猫ncia de l’activitat realitzada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.