fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 opta a altres 5,2 milions d’Europa per a la ZBE i recorreguts per a ciclistes i vianants en el Riu Sec

Castell贸 opta a altres 5,2 milions d’Europa per a la ZBE i recorreguts per a ciclistes i vianants en el Riu Sec

La nova sol路licitud d’ajudes europees tamb茅 contempla l’adequaci贸 d’un aparcament dissuasiu en l’avinguda de la Mar.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat hui la participaci贸 en la nova convocat貌ria del Programa d’ajudes a municipis per a la implantaci贸 de zones de baixes emissions i la transformaci贸 digital i sostenible del transport urb脿, del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en el marc del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia finan莽at per la Uni贸 Europea-Next GenerationEU.

脡s la segona convocat貌ria de fons europeus a la qual opta l’Ajuntament de Castell贸 per a accions encaminades a la implantaci贸 de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), despr茅s d’haver captat ja 7,8 milions d’euros en la primera convocat貌ria, la resoluci贸 de la qual es va donar a con茅ixer el mes de febrer passat, per a un projecte valorat en un total de 10,5 milions d’euros.

“Optem de nou a fons europeus per a continuar impulsant projectes que ens permeten millorar la qualitat de l’aire a Castell贸, la reducci贸 d’emissions de CO2 degudes al tr脿nsit rodat i el foment de la mobilitat activa, sostenible, saludable i segura”, ha explicat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco. “Avancem aix铆 en la transformaci贸 de Castell贸 i treballem per a anticipar-nos al compliment de la llei estatal de canvi clim脿tic que obliga als municipis de m茅s de 50.000 habitants a crear zones de baixes emissions abans de 2023”, ha indicat Marco.

Aquesta nova sol路licitud de fons europeus, denominada Castell贸, cap a una mobilitat sostenible i neta, inclou tres actuacions amb un pressupost total que ascendeix a 7.051.247 euros, per als quals se sol路licita un finan莽ament de 5.244.729 euros (el 90% del pressupost, IVA excl貌s), resultant l’aportaci贸 municipal d’1.806.518 euros.

L’actuaci贸 1 茅s per a accions d’adequaci贸 modal dins de l’脿mbit de la Zona de Baixes Emissions, amb un cost total de 2.952.616 euros (IVA incl貌s). Abasta la zona 2 (Pintor Castell, Villarroig, Calvario, Dolores, Pedro Aliaga, German铆as, Infante Don Pedro i Rosell); la zona 3 (Arquitecto Traver, Amadeo I, Echegaray, Trullols, Vivancos, i enlla莽 Hort dels Corders); i la zona 6 (Fola, Sagasta i Pelayo del Castillo). En aquests espais s’implementar脿 un model de carrer de plataforma 煤nica de comunicaci贸 amb la finalitat de millorar la seguretat, l’accessibilitat i la qualitat urbana. Es busca amb aix貌 el calmat del tr脿nsit; la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, reduint el risc d’accident viari, contaminaci贸 ac煤stica i emissions; el canvi progressiu dels 脿mbits de mobilitat, utilitzant el vehicle motoritzat privat de forma m茅s coherent i fomentant l’煤s del transport p煤blic i els despla莽aments a peu o amb bicicleta com a prioritaris; la creaci贸 d’espais d’煤s flexible i el foment de la interacci贸 social; i la cohesi贸 dels barris i potenciaci贸 de l’activitat comercial.

L’actuaci贸 2 t茅 un cost total de 658.049 euros (IVA incl貌s) i 茅s per a l’adequaci贸 d’un aparcament dissuasiu a l’avinguda de la Mar. Amb aix貌 es procura una bossa d’aparcament exterior que permeta l’acc茅s c貌mode, segur i no contaminant al centre, reduint el tr脿nsit rodat en l’espai urb脿 i millorant la sostenibilitat de la mobilitat urbana.

L’actuaci贸 3 se centra en el canvi ciclovianant en la ribera del Riu Sec en la zona de Cr猫mor. T茅 un cost de 3.440.582 euros (IVA incl貌s) i correspon a l’脿mbit set del masterplan del Riu Sec, que discorre des del Pont Europa (carrer Jes煤s Mart铆 Mart铆n) fins al pont de l’avinguda Cardenal Costa. El projecte d’urbanitzaci贸 contempla recorreguts per als vianants i ciclistes en les dues riberes del riu i una nova passarel路la de ciclovianants, amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat per als vianants i ciclista per a aconseguir un sistema de mobilitat m茅s segur i amable; generar salut i benestar en la poblaci贸; i millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminaci贸 ac煤stica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.