fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 posa en marxa l’accessibilitat web per a totes les persones amb discapacitat

Castell贸 posa en marxa l’accessibilitat web per a totes les persones amb discapacitat

El regidor de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, ha presentat la capa d’usabilitat que facilitar脿 l’acc茅s de tots els col路lectius a la p脿gina municipal.

El regidor de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸 de l’Ajuntament de Castell贸, Ignasi Garcia, ha presentat aquest dilluns la posada en marxa de l’accessibilitat a la p脿gina web municipal. Es tracta d’una iniciativa que permetr脿 que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui visual, cognitiva, auditiva o amb mobilitat redu茂da, puguen navegar amb total facilitat per l’entramat virtual del consistori castellonenc.

Garc铆a ha explicat que “per a aquest equip de govern 茅s tot un avan莽 poder oferir la possibilitat que qualsevol ciutad脿 puga navegar per la p脿gina web de l’Ajuntament sense cap tipus de limitaci贸”. El regidor de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸 ha assegurat que “la inclusi贸 dels col路lectius amb discapacitat en l’煤s quotidi脿 del nostre espai web era un dels objectius m茅s importants d’aquesta regidoria, que per fi pot donar resposta a les demandes d’aquestes persones”.

D’aquesta manera, segons ha assenyalat Garc铆a, “hem aconseguit disposar d’un espai web universal que no posa barreres a cap ciutad脿”. I 茅s que l’accessibilitat a la web de l’Ajuntament de Castell贸 presenta tot tipus d’ajuda i alternatives per a aquells que no poden veure, llegir o escoltar els continguts i, fins i tot, per a tots els que no poden utilitzar el ratol铆 per problemes de mobilitat”.

En el cas de les persones amb discapacitat visual, l’opci贸 d’accessibilitat de la p脿gina municipal ofereix un sistema que llegeix tot el contingut i permet l’elecci贸 dels apartats a trav茅s de n煤meros. “Es tracta d’un sistema m茅s amigable perqu猫 est脿 pensat per a la diversitat funcional per貌 acaba beneficiant a tothom ja que el fet que la web et vaja llegint el contingut pot resultar tamb茅 d’ajuda a persones majors o amb nul路la experi猫ncia en el camp de les noves tecnologies”, ha subratllat el regidor.

De cara a les persones amb mobilitat redu茂da, l’accessibilitat a la p脿gina web es dur脿 a terme a trav茅s de la veu, ja que a trav茅s de sons podran activar les diferents opcions. Segons ha explicat Garcia, “en el cas de les persones que no poden moure el ratol铆, el sistema inclou un teclat virtual que fa un escombratge per les diferents opcions perqu猫 l’usuari pugui emetre un so concret al moment en el qual vol triar una de les pestanyes”.

Respecte a aquells que tinguen cap tipus de discapacitat cognitiva, el sistema de la web permet simplificar la informaci贸 i ofereix una opci贸 de lectura per explicar el contingut de forma adaptada. Finalment, l’accessibilitat a l’espai municipal tamb茅 inclou la possibilitat que els usuaris amb problemes de visi贸 puguen suprimir el disseny i quedar-se 煤nicament amb el missatge escrit, de manera que es crea una interf铆cie molt senzilla solament de lletres que simplifica la recepci贸 visual.

“El disseny de l’accessibilitat a la web municipal ha comptat amb el suport dels col路lectius implicats i d’organitzacions com l’ONCE o empreses com la Cl铆nica Baviera, que han fet aportacions per millorar el resultat final”, ha destacat el regidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.