fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló s’incorpora a un projecte d’intel·ligència artificial per a detectar persones majors en risc de soledat

Castelló s’incorpora a un projecte d’intel·ligència artificial per a detectar persones majors en risc de soledat

L’Ajuntament col·labora amb una iniciativa d’un equip de la Universitat Jaume I que ha dissenyat un robot conversacional dirigit a majors.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, s’ha incorporat al projecte d’intel·ligència artificial liderat per un equip d’investigació de la Universitat Jaume I que ha dissenyat una eina capaç de detectar a les persones majors en risc de soledat. Es tracta del projecte, conegut com a projecte Serena, que va ser presentat en l’últim Consell Municipal de Persones Majors celebrat abans de la declaració d’estat d’alarma per coronavirus i que ha sigut desenvolupat per l’equip d’investigació GIANT (Machine Learning for Smart Environments) amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que esta iniciativa es va presentar en un Consell Municipal de Persones Majors abans que es decretara el confinament. En este fòrum es va donar a conéixer el projecte i es va convidar a les diferents associacions de persones majors a participar en un primer taller explicatiu sobre l’eina i al qual es van inscriure 130 persones. “A causa de l’actual estat d’alarma esta presentació no ha pogut realitzar-se, però des de la regidoria de Gent Gran creiem que és important que comencem a donar-la a conèixer i a aplicar-la”, ha indicat Ribera.

Serena està basat en la intel·ligència artificial. Es tracta d’un robot capaç de mantenir una conversa amb una persona i ser capaç de detectar si està en risc de soledat. Esta detecció és important per a posteriorment realitzar les intervencions necessàries per a pal·liar esta situació. Per a la seua implantació, tan sols és necessari comptar amb un telèfon mòbil amb accés a internet.

L’equip d’investigació de la Universitat Jaume I ha dissenyat este robot conversacional dirigit a les persones majors i es troba en l’actualitat en una fase d’implantació. Les persones interessades a participar en este projecte poden fer-lo accedint a la pàgina web de Serena, a través de següent enllaç: https://gerontec.uji.es/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.