fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 s’incorpora a un projecte d’intel路lig猫ncia artificial per a detectar persones majors en risc de soledat

Castell贸 s’incorpora a un projecte d’intel路lig猫ncia artificial per a detectar persones majors en risc de soledat

L’Ajuntament col路labora amb una iniciativa d’un equip de la Universitat Jaume I que ha dissenyat un robot conversacional dirigit a majors.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la regidoria de Gent Gran, s’ha incorporat al projecte d’intel路lig猫ncia artificial liderat per un equip d’investigaci贸 de la Universitat Jaume I que ha dissenyat una eina capa莽 de detectar a les persones majors en risc de soledat. Es tracta del projecte, conegut com a projecte Serena, que va ser presentat en l’煤ltim Consell Municipal de Persones Majors celebrat abans de la declaraci贸 d’estat d’alarma per coronavirus i que ha sigut desenvolupat per l’equip d’investigaci贸 GIANT (Machine Learning for Smart Environments) amb el finan莽ament de la Fundaci贸 Espanyola per a la Ci猫ncia i la Tecnologia (FECYT).

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que esta iniciativa es va presentar en un Consell Municipal de Persones Majors abans que es decretara el confinament. En este f貌rum es va donar a con茅ixer el projecte i es va convidar a les diferents associacions de persones majors a participar en un primer taller explicatiu sobre l’eina i al qual es van inscriure 130 persones. “A causa de l’actual estat d’alarma esta presentaci贸 no ha pogut realitzar-se, per貌 des de la regidoria de Gent Gran creiem que 茅s important que comencem a donar-la a con猫ixer i a aplicar-la”, ha indicat Ribera.

Serena est脿 basat en la intel路lig猫ncia artificial. Es tracta d’un robot capa莽 de mantenir una conversa amb una persona i ser capa莽 de detectar si est脿 en risc de soledat. Esta detecci贸 茅s important per a posteriorment realitzar les intervencions necess脿ries per a pal路liar esta situaci贸. Per a la seua implantaci贸, tan sols 茅s necessari comptar amb un tel猫fon m貌bil amb acc茅s a internet.

L’equip d’investigaci贸 de la Universitat Jaume I ha dissenyat este robot conversacional dirigit a les persones majors i es troba en l’actualitat en una fase d’implantaci贸. Les persones interessades a participar en este projecte poden fer-lo accedint a la p脿gina web de Serena, a trav茅s de seg眉ent enlla莽: https://gerontec.uji.es/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.