fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CeM d贸na suport a l’ocupaci贸 dels pisos de la SAREB per a destinar-los a lloguer social.

CeM d贸na suport a l’ocupaci贸 dels pisos de la SAREB per a destinar-los a lloguer social.

Castell贸 en Moviment ofereix a l’equip de govern la seua col路laboraci贸 per recuperar els habitatges de la SAREB i destinar-los a les fam铆lies que acrediten la necessitat d’un habitatge.

L’agrupaci贸 electoral comen莽a l’any pol铆tic amb el rescat ciutad脿 en el primer punt de la seua agenda. Despr茅s de sis mesos en l’Ajuntament i sense apreciar avan莽os en el 鈥prom茅s鈥 parc d’habitatge social han decidit incrementar la pressi贸 sobre la banca perqu猫 cedisca nous habitatges. A col路laci贸 de l’ocupaci贸 de l’obra social de la PAH, han posat la SAREB en el seu punt de mira.

Segons les xifres de les que disposa Castell贸 en Moviment a la ciutat de Castell贸 hi han al voltant de 200 pisos en mans de la SAREB. Entre l’avinguda de Val猫ncia i la Gran Via hi han al voltant de 20 habitatges disseminats per la zona, al barri mar铆tim del Grau es localitzen 29 m茅s. 鈥Com veiem no s贸n faves contades鈥 assenyala el regidor Vallejo, i continua 鈥渆n canvi el parc p煤blic segueix sense donar resposta a la demanda social que hi ha. Cal redoblar esfor莽os.鈥

El regidor de la formaci贸 ciutadana I帽aki Vallejo recorda que 鈥en 2012, la Comissi贸 Europea va imposar com a condici贸 del rescat crear un banc dolent per a acabar de sanejar el sistema. En eixe moment naix la SAREB, que reuneix tots els actius t貌xics de la bambolla immobili脿ria dels 8 bancs rescatats鈥. Aquests 鈥actius t貌xics鈥 s贸n habitatges acabats sense vendre, habitatges mig acabats o deutes de promotors morosos. Tots provenen del rescat de la banca amb diners p煤blics. El regidor assembleari ha recordat que 鈥l’estat es va gastar 61.000 milions de diners p煤blics, segons el Banc d’Espanya, en injeccions a la banca. En canvi, la ciutadania seguim sense disposar d’un parc d’habitatge social. Mentre l’administraci贸 segueix sense aportar solucions, entenem perfectament a les fam铆lies que ocupen.

聽 聽 聽 聽[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] 聽 聽I帽aki Vallejo: 鈥淓s produeixen desenes de desnonaments al dia, i la SAREB i la banca posseeixen milers d’habitatges buits, i s贸n de la ciutadania. Ara toca recuperar-los鈥漑/pullquote]
聽 聽 聽 聽 聽 聽 D’altra banda, el regidor de la formaci贸 assemble脿ria Castell贸 en Moviment i activista de la PAH, I帽aki Vallejo, recorda que al passat plenari del mes de desembre es va aprovar, amb els vots favorables de PSOE, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment, una moci贸 declarant el municipi de Castell贸 ciutat contr脿ria als desallotjaments d’habitatges familiars habituals o de primera resid猫ncia. 芦脡s per aix貌 que reclamem l’urgent aplicaci贸 d’aquest acord aprovat en plenari. Les fam铆lies no poden esperar al carrer mentre des de la pol铆tica se cerquen solucions que mai arriben a temps禄, ha insistit Vallejo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.