fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Diputació i Sanitat reafirmen el seu compromís de continuar impulsant l’Hospital Provincial com a centre de referència oncològic

Diputació i Sanitat reafirmen el seu compromís de continuar impulsant l’Hospital Provincial com a centre de referència oncològic

El president de la Diputació, José Martí, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, visiten les instal·lacions de radiodiagnòstic i medicina nuclear del centre.

Unitat i implicació són dos aspectes clau en els quals han incidit a Castelló el president de la Diputació, José Martí, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a l’hora d’analitzar el full de ruta que seguiran per a continuar defensant la millor assistència als pacients de l’Hospital Provincial i reforçar més l’àrea oncològica d’un centre que és referència nacional.

Martí i Barceló, que després de la reunió en el Palau de les Aules han visitat les instal·lacions de radiodiagnòstic i medicina nuclear de l’hospital, han insistit en tot moment a treballar de manera coordinada, cosa que es concretarà en reunions periòdiques d’una comissió de seguiment que es posarà en marxa aviat entre totes dues administracions.

El president de la Diputació ha destacat “el prestigi” que té l’Hospital Provincial per als castellonencs, agraint en este sentit l’intens treball de la conselleria “perquè estigui en l’avantguarda de tota Espanya en l’àmbit de l’oncologia”. Per a José Martí, “les bones notícies han de ser notícia”, ressaltant en este punt la decisió de “activar una comissió de seguiment”, de caràcter mensual, en la qual estaran la diputada provincial responsable, Xaro Miralles; el gerent de l’Hospital Provincial, Joaquín Sanchis, i el director territorial de la conselleria, Edelmiro Sebastián.

Ana Barceló ha subratllat per la seua part que “estem parlant d’un centre del qual els castellonencs poden estar orgullosos, perquè tenim un hospital que està a l’avantguarda dels tractaments d’oncologia.

En la seua visita, en la qual han estat acompanyats de l’equip directiu de l’hospital, amb el director gerent, Joaquín Sanchis, al capdavant, la consellera ha recordat que Sanitat ha invertit en tecnologia de radiodiagnòstic gairebé 4 milions d’euros per a un hospital en el qual pràcticament el 80% de l’activitat es destina a malalts oncològics.

Tots dos mandataris han subratllat que el centre sanitari es troba en estos moments a l’avantguarda nacional en equipament de l’àrea de diagnòstic per la imatge, amb l’adquisició en els últims tres anys d’equips d’alta tecnologia que han millorat el diagnòstic del càncer en precisió i rapidesa.

Barceló s’ha referit en tot moment a la “voluntat de convergir i treballar units per a poder continuar prestant la millor assistència sanitària i que siga de qualitat”. “Conselleria i Diputació treballarem de la mà, per dues raons: perquè este hospital, que ja és reconegut pels ciutadans, ha de ser més conegut encara; i perquè és fonamental que seguim en esta senda d’innovació i de millora de la qualitat que redunde en benefici de tots els pacients”.

Barceló i Martí han tingut l’oportunitat de visitar la instal·lació que alberga l’accelerador lineal adquirit amb la donació de la Fundació Amancio Ortega i que en l’actualitat es troba pendent de l’autorització del Consell de Seguretat Nuclear per a iniciar les irradiacions en fase de proves.

El gerent del centre ha explicat que la renovació total dels equips d’alta tecnologia ha permès acabar amb l’obsolescència de l’equipament que va trobar quan va accedir a la direcció. “Ens hem convertit en un centre oncològic competitiu, capaç de donar resposta de forma adequada a les necessitats de les noves teràpies”, ha ressaltat Sanchis.

La consellera i el president de la Diputació han comprovat l’ampliació del servei de medicina nuclear, on s’han posat en marxa recentment un PET-TAC d’última generació i una nova gammacambra que se suma a la que ja tenia el centre. La major part de les exploracions són oncològiques, però cal assenyalar que el nou PET-TAC permet a més la detecció de malalties neurodegeneratives com l’alzheimer.

La posada en marxa d’estos dos equips ja ha permès que en el primer semestre de l’any les exploracions de medicina nuclear aconseguisquen la xifra de 3.757, la qual cosa suposa un increment del 34% respecte al mateix període de l’any passat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.