fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Educaci贸 publica les pautes per a dur a terme l’admissi贸 telem脿tica per al pr貌xim curs

Educaci贸 publica les pautes per a dur a terme l’admissi贸 telem脿tica per al pr貌xim curs

El proc茅s d’admissi贸 telem脿tica en Infantil i Prim脿ria ser脿 del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes educatives del 17 al 25 de juny.

La Conselleria d’Educaci贸, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resoluci贸 per la qual s’indiquen les pautes que cal seguir per al procediment d’admissi贸 telem脿tica de l’alumnat als centres docents sostinguts amb fons p煤blics valencians que imparteixen ensenyaments d’Educaci贸 Infantil, Educaci贸 Prim脿ria, Educaci贸 Secund脿ria Obligat貌ria i Batxillerat per al curs 2020-2021.

Aquest procediment 茅s important per a les fam铆lies que matriculen els fills i filles per al pr貌xim curs per primera vegada en les aules gratu茂tes de 2 anys i en Infantil de 3 anys. Tamb茅 茅s important per a l’alumnat que es vol matricular en Formaci贸 Professional (FP).

En la resta d’etapes educatives les fam铆lies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que el fan servir per a canviar els fills i filles de centre educatiu per diferents raons com, per exemple, pel canvi de resid猫ncia d’una poblaci贸 a una altra.

El proc茅s d’admissi贸 茅s el primer tr脿mit que es fa dins de la matriculaci贸 escolar. El fan les fam铆lies i se centra a aportar tota la informaci贸 i posar les opcions dels centres preferents per a poder realitzar la baremaci贸 i determinaci贸 del centre educatiu on s’escolaritzen els fills i filles.

Aquest procediment presenta enguany una novetat rellevant, pel fet que la gran majoria de les fam铆lies realitzaran aquest tr脿mit de manera telem脿tica. S’ha treballat en aquesta opci贸 pels efectes generats per la pand猫mia COVID-19 i el context d’estat d’alarma.

脡s per aix貌 que Educaci贸, independentment del context exacte de l’evoluci贸 de la pand猫mia en les dates en qu猫 es produiran els processos d’admissi贸, ha preparat una aplicaci贸 inform脿tica per a garantir la seguretat de la gesti贸 telem脿tica per part de la ciutadania i afavorir que la gran majoria de la poblaci贸 que ha d’efectuar aquest tr脿mit puga fer-lo en l铆nia.

En aquest sentit, la Conselleria habilitar脿, en les dates previstes d’admissi贸, un espai web concret amb la informaci贸 sobre la matriculaci贸 i la tramitaci贸 electr貌nica del procediment d’admissi贸. Aquesta aplicaci贸 s’activar脿 el primer dia en qu猫 es puguen iniciar els procediments, en el cas d’Infantil i Prim脿ria, el 8 de juny, i en la resta d’etapes, el 25 de juny.

Cada fam铆lia haur脿 d’entrar en aquest espai web i trobar脿 de forma visible cada pas per a realitzar el procediment. El primer pas ser脿 generar la clau d’admissi贸 per a fer el tr脿mit. Cal demanar una clau d’admissi贸 per a cada fill o filla.

Per a obtindre aquesta clau hi haur脿 una finestra espec铆fica en l’espai web concret que s’anunciar脿 en breu Una vegada dins es demanar脿 el n煤mero de DNI del pare, mare o tutor legal sol路licitant, el n煤mero de suport IDESP (codi de 9 lletres i n煤meros que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol路licitant, l’acceptaci贸 de comprovaci贸 del Ministeri de l’Interior i una adre莽a de correu electr貌nic.

La ciutadania estrangera, que no t茅 DNI, ha d’omplir les mateixes dades per貌 amb el seu NIE. A banda de posar el NIE, caldr脿 omplir una casella amb el n煤mero de suport IXESP (codi incl貌s en les targetes d’estrangers i permisos de resid猫ncia), aix铆 com la data de naixement de la persona sol路licitant i l’acceptaci贸 de comprovaci贸 del Ministeri de l’Interior i una adre莽a de correu electr貌nic.

Feta aquesta primera gesti贸, la persona sol路licitant rebr脿 per correu electr貌nic l’identificador i la contrasenya per a cada sol路licitud que haja de fer segons el nombre de fills i filles que ha de matricular.

脡s important que es conserve la clau d’acc茅s que preveu l’identificador i la contrasenya per tal de poder fer, posteriorment, reclamacions quan s’hagen fet p煤bliques les llistes provisionals. En el web hi haur脿 una finestra espec铆fica tamb茅 per a aquestes gestions, aix铆 com per a consultar llistes provisionals i llistes definitives.

Amb la clau d’acc茅s es podr脿 accedir al formulari electr貌nic en qu猫, pas a pas, caldr脿 omplir les dades de sol路licitud de centres educatius ordenats de forma preferent. Cal recordar que es poden triar fins a 10 opcions per fill/a.

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen acc茅s a mitjans electr貌nics podran realitzar el procediment d’admissi贸 de manera presencial als centres educatius on sol路liciten pla莽a com a primera opci贸 en les mateixes dates en qu猫 est脿 determinat el procediment telem脿tic.

Tots els centres sostinguts amb fons p煤blics seran centres d’atenci贸 als usuaris. En aquests punts, a trav茅s de la mateixa aplicaci贸 per a fer l’admissi贸 telem脿tica, se’ls tramitar脿 el procediment en les mateixes condicions que la resta de sol路licitants.

En les etapes d’Infantil i Prim脿ria, la presentaci贸 de sol路licituds telem脿tiques d’admissi贸 es far脿 del 8 al 16 de juny. La informaci贸 de les llistes provisionals es far脿 p煤blica l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions al respecte tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’acc茅s. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i la matriculaci贸 efectiva la faran les fam铆lies del 13 al 29 de juliol.

En la resta d’etapes educatives la presentaci贸 de sol路licituds telem脿tiques d’admissi贸 es far脿 del 17 al 25 de juny. La informaci贸 de les llistes provisionals en ESO i Batxillerat es donar脿 el 15 de juliol i es podran efectuar reclamacions des d’aquest dia fins al 17 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i s’establiran dos per铆odes de matriculaci贸: del 28 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.

En el cas de l’FP B脿sica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podr脿 reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran p煤bliques el 27 de juliol i la matriculaci贸 ser脿 del 22 al 28 de juliol.

Pel que fa al Grau Mitj脿 i Grau Superior d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podr脿 reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran p煤bliques el 29 de juliol i la matriculaci贸 ser脿 de l’1 al 9 de setembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.