fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El cementeri de Borriana compta amb 157 nínxols buits i l’ampliació prevista per als pròxims mesos permetrà crear un total de 336 nínxols més

El cementeri de Borriana compta amb 157 nínxols buits i l’ampliació prevista per als pròxims mesos permetrà crear un total de 336 nínxols més

Com a novetat, la licitació inclourà a més de la urbanització de la zona, la construcció, al mateix temps, de 140 nínxols inicials amb un període d’execució de tres mesos.

El cementeri municipal de Borriana compta en l’actualitat amb 157 nínxols buits, dels quals 40 estan en la part nova i els altres 117 en la part més antiga, i necessiten algunes adequacions. L’ampliació del cementeri prevista per l’executiu municipal permetrà la creació de 336 nous nínxols més durant els pròxims mesos.

L’Ajuntament després de l’incompliment contractual de l’empresa adjudicatària que havia de realitzar les obres d’ampliació del cementeri municipal, després d’aprovats el projecte i els plecs, preveu que la nova licitació per via d’urgència de la primera part de les obres siga la setmana pròxima que, com a novetat, inclourà a més de la urbanització de la zona, la construcció al mateix temps de 140 nínxols amb un període d’execució de tres mesos.

En la licitació es puntuarà la ràpida adquisició de prefabricats de nínxols per part dels candidats.
Cal recordar que el Consistori va iniciar l’expedient per a la construcció de l’ampliació del cementeri municipal el 17 d’abril d’enguany i, després de la seua licitació al juny, es va signar el contracte el 2 d’agost amb l’empresa adjudicatària, que va quedar citada el 9 de setembre per a la signatura de l’acte de replanteig, que suposava l’inici de les obres.

El 9 de setembre, l’empresa adjudicatària en lloc de signar l’acta de replanteig va presentar una proposta de resolució del contracte per mutu acord sota la condició de la devolució de la garantia definitiva presentada. L’Ajuntament en data 25 de setembre va respondre negativament a la proposta, perquè només es pot resoldre amistosament si l’obra no és necessària.

Se li comunica a l’empresa la decisió i se l’emplaça de nou a una signatura de replanteig, tal com contempla la llei, per al dia 30 de setembre, i esta vegada l’empresa sí que la signa, però amb la intenció manifesta de no iniciar les obres, renunciant a l’adjudicació si no s’atenen les reserves que l’empresa ha formulat.

En considerar-se infundades i, per tant, no atendre’s les reserves formulades per l’adjudicatari, el 4 d’octubre l’Ajuntament incoa la resolució contractual que té de 10 a 15 dies per a al·legacions per part de l’adjudicatari i de l’avalador. El 22 d’octubre amb un decret d’Alcaldia es resol el contracte i es pot iniciar de nou el procediment per a licitar les obres. Tot este procés ha retardat l’inici de la construcció.

L’ampliació del cementeri municipal permetrà crear almenys 336 nínxols més dels que disposa actualment el cementeri, i està prevista en la parcel·la municipal de 13.165 metres quadrats situada al costat de la carretera d’accés a la localitat que ara es destinarà a aparcament provisional durant el pont de Tots Sants.

D’aqueixos 13.165 metres de solar, 10.135 es dedicaran a l’ampliació del cementeri i la resta 3.030 metres es mantindran com a zona exterior. Els treballs d’ampliació del cementeri borrianenc s’executaran al llarg dels pròxims anys en diferents fases.

La primera fase contempla els treballs d’urbanització, amb la creació dels carrers i les zones verdes. A més, inclou la xarxa de clavegueram i aigua potable, així com el tancament i els accessos d’esta zona annexa al recinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.