fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El cementeri de Borriana compta amb 157 n铆nxols buits i l’ampliaci贸 prevista per als pr貌xims mesos permetr脿 crear un total de 336 n铆nxols m茅s

El cementeri de Borriana compta amb 157 n铆nxols buits i l’ampliaci贸 prevista per als pr貌xims mesos permetr脿 crear un total de 336 n铆nxols m茅s

Com a novetat, la licitaci贸 inclour脿 a m茅s de la urbanitzaci贸 de la zona, la construcci贸, al mateix temps, de 140 n铆nxols inicials amb un per铆ode d’execuci贸 de tres mesos.

El cementeri municipal de Borriana compta en l’actualitat amb 157 n铆nxols buits, dels quals 40 estan en la part nova i els altres 117 en la part m茅s antiga, i necessiten algunes adequacions. L’ampliaci贸 del cementeri prevista per l’executiu municipal permetr脿 la creaci贸 de 336 nous n铆nxols m茅s durant els pr貌xims mesos.

L’Ajuntament despr茅s de l’incompliment contractual de l’empresa adjudicat脿ria que havia de realitzar les obres d’ampliaci贸 del cementeri municipal, despr茅s d’aprovats el projecte i els plecs, preveu que la nova licitaci贸 per via d’urg猫ncia de la primera part de les obres siga la setmana pr貌xima que, com a novetat, inclour脿 a m茅s de la urbanitzaci贸 de la zona, la construcci贸 al mateix temps de 140 n铆nxols amb un per铆ode d’execuci贸 de tres mesos.

En la licitaci贸 es puntuar脿 la r脿pida adquisici贸 de prefabricats de n铆nxols per part dels candidats.
Cal recordar que el Consistori va iniciar l’expedient per a la construcci贸 de l’ampliaci贸 del cementeri municipal el 17 d’abril d’enguany i, despr茅s de la seua licitaci贸 al juny, es va signar el contracte el 2 d’agost amb l’empresa adjudicat脿ria, que va quedar citada el 9 de setembre per a la signatura de l’acte de replanteig, que suposava l’inici de les obres.

El 9 de setembre, l’empresa adjudicat脿ria en lloc de signar l’acta de replanteig va presentar una proposta de resoluci贸 del contracte per mutu acord sota la condici贸 de la devoluci贸 de la garantia definitiva presentada. L’Ajuntament en data 25 de setembre va respondre negativament a la proposta, perqu猫 nom茅s es pot resoldre amistosament si l’obra no 茅s necess脿ria.

Se li comunica a l’empresa la decisi贸 i se l’empla莽a de nou a una signatura de replanteig, tal com contempla la llei, per al dia 30 de setembre, i esta vegada l’empresa s铆 que la signa, per貌 amb la intenci贸 manifesta de no iniciar les obres, renunciant a l’adjudicaci贸 si no s’atenen les reserves que l’empresa ha formulat.

En considerar-se infundades i, per tant, no atendre’s les reserves formulades per l’adjudicatari, el 4 d’octubre l’Ajuntament incoa la resoluci贸 contractual que t茅 de 10 a 15 dies per a al路legacions per part de l’adjudicatari i de l’avalador. El 22 d’octubre amb un decret d’Alcaldia es resol el contracte i es pot iniciar de nou el procediment per a licitar les obres. Tot este proc茅s ha retardat l’inici de la construcci贸.

L’ampliaci贸 del cementeri municipal permetr脿 crear almenys 336 n铆nxols m茅s dels que disposa actualment el cementeri, i est脿 prevista en la parcel路la municipal de 13.165 metres quadrats situada al costat de la carretera d’acc茅s a la localitat que ara es destinar脿 a aparcament provisional durant el pont de Tots Sants.

D’aqueixos 13.165 metres de solar, 10.135 es dedicaran a l’ampliaci贸 del cementeri i la resta 3.030 metres es mantindran com a zona exterior. Els treballs d’ampliaci贸 del cementeri borrianenc s’executaran al llarg dels pr貌xims anys en diferents fases.

La primera fase contempla els treballs d’urbanitzaci贸, amb la creaci贸 dels carrers i les zones verdes. A m茅s, inclou la xarxa de clavegueram i aigua potable, aix铆 com el tancament i els accessos d’esta zona annexa al recinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.