fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell de Turisme de Morella aprova el pla estratègic per a la ciutat

El Consell de Turisme de Morella aprova el pla estratègic per a la ciutat

El pla d’acció és ambiciós i realista per a desenvolupar 34 accions entre 2022 i 2024 en matèria de transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

El Consell de Turisme de Morella, on està representat el sector empresarial, tècnic i institucional de la ciutat, es va reunir ahir per a presentar i aprovar el nou pla estratègic de turisme 2022-2024. Aquest pretén donar un nou impuls al sector i millorar en diferents aspectes necessaris perquè la ciutat continue en una posició referent en turisme d’interior. Així, aquest compta amb 34 accions a desenvolupar durant els pròxims dos anys i potenciar els grans atractius de la ciutat, com la gastronomia i la cultura, i reforçar aquells amb potencial, com el seu patrimoni natural i paisatgístic.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’un pla estratègic ambiciós i realista per a millorar molts aspectes de la ciutat i aprofitar les noves tecnologies per a portar-lo endavant”. L’edil ha explicat que “aquest segueix la línia de treball que hem seguit durant els últims anys com a ciutat Destí Turístic Intel·ligent (DTI-CV) i altres projectes de qualitat turística”. Finalment, ha comentat que “calia renovar el pla estratègic de turisme i adaptar-lo a la situació actual i que, no sols millore la rebuda de visitants, sinó, la ciutat en general i la vida quotidiana de qui viu a Morella”.

Una vegada aprovat aquest pla estratègic, Morella finalitzarà la tramitació de la ciutat com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, les 34 accions que planteja es separen en quatre eixos de transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

Pla de sostenibilitat turística de la Unió Europea

Durant l’encontre, també es va traslladar al consell el projecte que s’ha presentat per a rebre els fons europeus a través del pla de sostenibilitat turística Next Generation de la Unió Europea. Aquest és un projecte que s’ha treballat durant molts mesos amb el sector i moltes de les accions que alberga, estan alineades amb el pla estratègic. A més, Morella ha presentat una inversió de més  d’1.500.000 euros, i que, entre altres accions, incideix en temes de digitalització de serveis, contempla un nou aparcament en la zona sud de la ciutat, un nou parc dedicat als dinosaures en l’Albereda i iniciatives d’eficiència energètica per a instal·lacions turístiques i municipals. “Aquesta ajuda possibilita moltes de les accions incloses en el pla estratègic que es desenvoluparà a Morella en els pròxims anys” ha conclòs Rhamsés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.