fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consell Municipal d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia de Benicarl贸 visita l’Albufera

El Consell Municipal d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia de Benicarl贸 visita l’Albufera

L’activitat 茅s una proposta de la Direcci贸 General d’Inf脿ncia de la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives com a part de les accions per al Dia Mundial de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia.

El passat diumenge 6 de novembre, 20 membres del Consell Municipal d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia (CMIA) van participar en una visita al Parc Natural de l’Albufera. Aquesta 茅s una iniciativa de la Direcci贸 General d’Inf脿ncia de la Generalitat, amb col路laboraci贸 amb els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, per tal de celebrar el Dia dels Drets de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia, que es commemora el 20 de novembre.

La regidora de Serveis Socials i Pol铆tiques Inclusives, Gemma Cerd谩, ha definit l’activitat com a 芦una experi猫ncia molt enriquidora per a tots els membres del consell禄 i ha assenyalat la jornada com a 芦una oportunitat per crear lligams entre el grup i donar-li consist猫ncia per a fer m茅s accions de cara al que resta d’any禄.

La primera part de la jornada va consistir a la visita guiada de la Reserva Natural del Rac贸 de l’Olla. L’activitat inclo茂a una xarrada introduct貌ria sobre l’ecosistema, la seua formaci贸, la biodiversitat i la import脿ncia de cuidar-la. A continuaci贸, els membres del CMIA van con茅ixer l’observatori d’avifauna i van tenir l’oportunitat d’observar amb una ullera de llarga vista les diferents especies d’aus del parc, en la seua majoria aqu脿tiques, com per exemple els flamencs.

El segon itinerari de l’activitat va rec贸rrer la Devesa, un arenal coster de 900 hect脿rees d’un alt valor ecol貌gic. Mitjan莽ant un itinerari interpretatiu, els membres del consell van aprendre sobre la hist貌ria, valors ambientals i amenaces dels diferents ecosistemes presents a la reserva.

La propera activitat del CMIA tindr脿 lloc divendres 18 de novembre, quan es dur脿 a terme el plenari del Consell on es presentaran els 16 nous membres que van ser elegits en els centres de prim脿ria el passat mes de maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.