fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consell Nacional de STEPV convoca vaga educativa el 9 de mar莽 a Sogorb

El Consell Nacional de STEPV convoca vaga educativa el 9 de mar莽 a Sogorb

El Consell Nacional se suma a la proposta de la Plataforma Estatal per l’Ensenyament P煤blic

El Consell Nacional de STEPV, reunit avui a Sogorb (Alt Pal脿ncia), ha acordat convocar vaga educativa el 9 de mar莽 en ensenyament p煤blic, universitari i no universitari. D’aquesta manera el Sindicat se suma a la proposta plantejada per la Plataforma Estatal per l’Ensenyament P煤blic.

Els motius d’aquesta vaga s贸n: derogaci贸 de la LOMQE, reversi贸 de les retallades (r脿tios, 20 hores lectives, descomptes per malatia, etc.), increment del pressupost dedicat a educaci贸, recuperaci贸 d’un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats, eliminaci贸 de les contrareformes universit脿ries i de les pr脿ctiques no remunerades en FP, recuperaci贸 de les plantilles, dignificaci贸 de les condicions laborals del professorat, fre a la privatitzaci贸 del sistema educatiu, reducci贸 de les r脿tios, etc.

A m茅s, STEPV incorpora en la plataforma reivindicativa amb la qual convocar脿 la vaga la proposta de negociar un acc茅s diferenciat en el sistema d’ingr茅s a la funci贸 p煤blica i la proposta de consolidaci贸 i estabilitat del professorat inter铆.

A m茅s, cal tindre en compte que una subcomissi贸 de les Corts Espanyoles est脿 treballant per un pacte educatiu que, previsiblement, no comptar脿 amb la comunitat educativa en la negociaci贸 d’aquest pacte i en la possible negociaci贸 d’una llei que substitu茂sca la LOMQE, si 茅s que aix貌 passa. Per tant, tamb茅 es reivindica aquesta participaci贸 de la comunitat educativa en aquestes negociacions.

Per al Sindicat existeixen motius objectius de sobra per a convocar aquesta vaga i considera que el moment per a pressionar al govern de l’estat tamb茅 茅s ara, ja que els treballs sobre el pacte educatiu estan en marxa.
STEPV fa una crida al conjunt de treballadores i treballadors de l’ensenyament a secundar aquesta vaga i a acudir a les mobilitzacions que s’hi convocaran per a fer efectiva la plataforma reivindicativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.