fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El cultiu de la xufa s’ha iniciat de manera experimental en 4 fanecades del terme municipal de Sagunt

El cultiu de la xufa s’ha iniciat de manera experimental en 4 fanecades del terme municipal de Sagunt

Hui s’han plantat en un camp de 4 fanecades i des del Consell Agrari s’est脿 investigant la possibilitat que esta siga l’alternativa a camps abandonats o no rendibles.

La regidora i presidenta del Consell Local Agrari, Gloria Parra, ha anunciat que des de fa uns mesos es treballa en la possibilitat de cultivar xufa en alguns camps del terme municipal de Sagunt amb la coordinaci贸 de la Comunitat de Regants de Sagunt. 芦Ja s’han cultivat 4 fanecades i estem investigant esta via perqu猫 siga l’alternativa als camps abandonats perqu猫, entre altres motius, la taronja no haja sigut rendible禄 ha explicat la regidora.

Segons ha explicat la delegada 芦portem mesos en comunicaci贸 amb productors de xufa i finalment malgrat que s’havia vist un poc alentida l’operaci贸 per l’Estat d’Alarma finalment s’ha pogut cultivar en un dels camps del nostre terme municipal禄. Entre els motius de seleccionar la xufa perqu猫 siga cultivada a Sagunt es troben l’alta rendibilitat del producte o la dificultat del seu robatori per ser un tubercle que creix baix terra, com ha explicat la regidora i corroborat l’alcalde.

A m茅s, 茅s un producte amb denominaci贸 d’origen molt pr貌xima, per la qual cosa Sagunt podria sol路licitar l’entrada a eixa denominaci贸 amb el terreny ja aplanat. 芦Aix铆 茅s que esperem que la nostra terra siga l’apropiada per al cultiu d’este tubercle i que este projecte vaja endavant禄 ha declarat la regidora.

D’altra banda, l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, que tamb茅 ha visitat la plantaci贸, ha qualificat de molt bona not铆cia esta iniciativa, ja que a m茅s que el cultiu de la xufa reunix moltes caracter铆stiques positives 芦pot ser una eixida a molts d’eixos camps i horts que s’estan quedant sense treballar禄. A m茅s, el primer edil ha insistit que 芦creiem que tota aposta per una agricultura de futur 茅s interessant i per aix貌 continuarem avan莽ant cap a eixa i altres alternatives per a intentar donar un nou aire als nostres camps i a la nostra agricultura que considerem una part essencial de la nostra economia禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.