fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El deteriorament de l’immoble fa insostenible la situació de Vila Elisa per a Benicàssim

El deteriorament de l’immoble fa insostenible la situació de Vila Elisa per a Benicàssim

L’alcaldessa avança que Benicàssim no està disposada a esperar ni un minut més l’abandó del palauet que havia d’albergar iniciatives culturals per al municipi.

Deu anys després que les obres de restauració de Vila Elisa s’iniciaran i gairebé una dècada més tard que es paralitzessen, el palauet modernista de principis de segle XX presenta la pitjor cara de la seua història. “Amb seguretat Vila Elisa està sofrint la pitjor etapa de la seua llarga existència, a pesar que som una societat moderna. Amb la qual cosa, és un greuge que des de l’ajuntament no es pot consentir. Des de l’Ajuntament és el moment de denunciar el total abandó del projecte per part de la conselleria de cultura de la Generalitat”, ha manifestat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, durant una visita este matí al recinte de la vila.

“Som una de les millors destinacions turístiques d’Espanya. Som un municipi amant de la cultura i del patrimoni com ho hem demostrat amb tots els nostres elements arquitectònics i no podem consentir que la Generalitat seguisca menyspreant als ciutadans de Benicàssim i consentint no solament deure-li a esta ciutat més d’1,4 milions d’euros, sinó que a més, no han ofert cap alternativa ni iniciativa per reprendre la restauració i traure profit de l’edifici”, ha afegit Marquès.
El ple de l’ajuntament de Benicàssim, com ha informat l’alcaldessa ha bombardejat a la Generalitat durant estos deu anys, amb mocions i declaracions institucionals, impulsades per tots els grups polítics i amb una única fi, recuperar el deute i reiniciar el projecte de Vila Elisa, però sempre sense èxit.

De fet, com ha recordat Susana Marquès, “ja hem superat el termini d’un any que se li va concedir a la Generalitat perquè iniciés els tràmits de devolució del deute amb Benicàssim, després de sengles reunions amb el conseller i amb el secretari autonòmic de cultura i sense que ningú haja mogut un dit per fer-ho realitat”.

L’alcaldessa ha lamentat que “una vegada després d’una altra se li pren el pèl als ciutadans de Benicàssim els qui passen pel Passeig Pilar Coloma lamentant-se de la deterioració d’un dels nostres emblemes més impactants de la història de la nostra ciutat”.
En la visita, s’han pogut observar com s’ha destrossat per actes vandàlics elements arquitectònics de la vila, com les instal·lacions de servei, que estaven gairebé finalitzades, ara estan per tornar-se a instal·lar i com s’han trencat i espatllat els espais i habitacles de la vila, tant en el seu interior, com el seu exterior.

Marquès ha fet una crida pública al conseller i al president de la Comunitat perquè “deixen de mirar cap a un altre costat i comencen a complir amb els compromisos adquirits. Perquè fins ara l’única cosa que han fet ha estat enganyar als ciutadans de Benicàssim, dient-los que anaven a pagar i que anaven a posar diners al pressupost i que anaven i anaven a fer i fer, però sense que cap de les seues paraules s’haga convertit en realitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.