fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El grup socialista europeu de la província de Castelló proposa 40 esmenes per al 40 congrés del PSOE

El grup socialista europeu de la província de Castelló proposa 40 esmenes per al 40 congrés del PSOE

Els tres City Group PES de la Comunitat Valenciana debaten el paper estratègic que tindran els seus municipis en el futur de la UE.

El grup d’activistes socialistes europeus de Castelló, el denominat PES City Group de la província, ha proposat un total de 40 esmenes sobre la ponència marc del 40 congrés del PSOE. La part del document que han debatut en una reunió amb els tres PES City Group de la Comunitat Valenciana (Castelló, València i Alacant) s’ha centrat en el paper que Espanya i totes les seues regions i municipis tindran a la Unió Europea i en el món en el futur. El grup de treball per a l’elaboració i presentació de les esmenes ha estat encapçalat per la coordinadora del City Group PES Castelló, Gema Soriano, el secretari provincial d’Afers Europeus, Javier Garriga, i el coordinador PES Comunitat Valenciana, Carles Arques.

Especialment, han destacat la importància del municipalisme a l’hora d’abordar polítiques europees. De fet, proposen la creació de les secretaries d’assumptes europeus i exteriors des del local fins al federal. A més, les esmenes presentades giren entorn a temes diversos com la recuperació econòmica dels pobles i ciutats, la transició ecològica i digital, l’ocupació juvenil, el repte de la despoblació i la funció dels municipis en l’acció d’Espanya davant la Unió Europea.

El secretari general del PSPV de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha destacat el paper estratègic que juga el grup d’activistes europeus dins de l’agrupació política. “Europa és l’oportunitat del municipalisme per a accelerar la recuperació econòmica, per això, la militància ha de ser partícip de les decisions que es prenen a aquest nivell”, ha remarcat.

L’objectiu del City Group activist PES Castelló és dinamitzar i activar en la província l’activisme europeu. L’agrupació treballa en tres eixos: formació i informació sobre les institucions europees, reconnectar amb universitats i teixit associatiu i preparar activitats d’acció política.

Leave a Reply

Your email address will not be published.