fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El grup socialista europeu de la prov铆ncia de Castell贸 proposa 40 esmenes per al 40 congr茅s del PSOE

El grup socialista europeu de la prov铆ncia de Castell贸 proposa 40 esmenes per al 40 congr茅s del PSOE

Els tres City Group PES de la Comunitat Valenciana debaten el paper estrat猫gic que tindran els seus municipis en el futur de la UE.

El grup d’activistes socialistes europeus de Castell贸, el denominat PES City Group de la prov铆ncia, ha proposat un total de 40 esmenes sobre la pon猫ncia marc del 40 congr茅s del PSOE. La part del document que han debatut en una reuni贸 amb els tres PES City Group de la Comunitat Valenciana (Castell贸, Val猫ncia i Alacant) s’ha centrat en el paper que Espanya i totes les seues regions i municipis tindran a la Uni贸 Europea i en el m贸n en el futur. El grup de treball per a l’elaboraci贸 i presentaci贸 de les esmenes ha estat encap莽alat per la coordinadora del City Group PES Castell贸, Gema Soriano, el secretari provincial d’Afers Europeus, Javier Garriga, i el coordinador PES Comunitat Valenciana, Carles Arques.

Especialment, han destacat la import脿ncia del municipalisme a l’hora d’abordar pol铆tiques europees. De fet, proposen la creaci贸 de les secretaries d’assumptes europeus i exteriors des del local fins al federal. A m茅s, les esmenes presentades giren entorn a temes diversos com la recuperaci贸 econ貌mica dels pobles i ciutats, la transici贸 ecol貌gica i digital, l’ocupaci贸 juvenil, el repte de la despoblaci贸 i la funci贸 dels municipis en l’acci贸 d’Espanya davant la Uni贸 Europea.

El secretari general del PSPV de la prov铆ncia de Castell贸, Ernest Blanch, ha destacat el paper estrat猫gic que juga el grup d’activistes europeus dins de l’agrupaci贸 pol铆tica. “Europa 茅s l’oportunitat del municipalisme per a accelerar la recuperaci贸 econ貌mica, per aix貌, la milit脿ncia ha de ser part铆cip de les decisions que es prenen a aquest nivell”, ha remarcat.

L’objectiu del City Group activist PES Castell贸 茅s dinamitzar i activar en la prov铆ncia l’activisme europeu. L’agrupaci贸 treballa en tres eixos: formaci贸 i informaci贸 sobre les institucions europees, reconnectar amb universitats i teixit associatiu i preparar activitats d’acci贸 pol铆tica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.