fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica premia a Castell贸 pel canvi de model de mobilitat

El Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica premia a Castell贸 pel canvi de model de mobilitat

El regidor Rafa Sim贸 arreplega a Madrid el reconeixement per la primera superilla, la reestructuraci贸 de les l铆nies d’autob煤s i la millora d’accessibilitat i els camins escolars.

El Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica ha reconegut el treball de l’Ajuntament de Castell贸 per a avan莽ar cap a un nou model de mobilitat m茅s sostenible, segur i amable amb els vianants. El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Sim贸, ha arreplegat a Madrid el segon premi en la categoria d’ajuntaments de m茅s de 50.000 habitants “per tres projectes que plasmen el canvi de paradigma en la mobilitat urbana: la superilla de Maestr铆a, la reestructuraci贸 de les l铆nies de transport p煤blic i la millora de l’accessibilitat de les parades i, finalment, l’impuls als camins escolars”.

Sim贸 ha participat en la Jornada de la Setmana Europea de la Mobilitat, celebrada en la seu del Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica, on s’han lliurat els premis de l’edici贸 de 2018. El regidor de Mobilitat ha mostrat la seua satisfacci贸 “pel reconeixement que suposa al treball t猫cnic i al convenciment pol铆tic que 茅s necessari seguir fent passos cap a un model de mobilitat molt m茅s amable, que garantisca la seguretat dels usuaris m茅s vulnerables, com s贸n vianants i ciclistes, i promoga transports alternatius al vehicle privat a motor en els despla莽aments urbans”.

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castell贸 va presentar la seua candidatura als premis SEMS-2018 amb tres mesures permanents que contribu茂squen a afermar un nou model de mobilitat m茅s racional. La primera superilla, que s’ha aplicat al voltant de Maestr铆a, per contribuir a calmar el tr脿nsit en este barri residencial gr脿cies a la reducci贸 a la meitat del tr脿fic de pas i la reducci贸 de la velocitat.

Quant a la reestructuraci贸 de les l铆nies urbanes d’autob煤s i la millora d’accessibilitat de les parades, l’Ajuntament de Castell贸 ha destacat que estes mesures han contribu茂t a batre el r猫cord hist貌ric d’usuaris, amb m茅s de 6,5 milions de viatgers de bus i TRAM registrats entre l’1 de gener de 2017 el 31 de desembre d’aqueix mateix any. A m茅s, va anar aqueix any en el qual va comen莽ar a introduir-se les plataformes d’accessibilitat en parades d’autob煤s per a facilitar l’煤s del transport p煤blic, millorar la seguretat vi脿ria i millorar l’efic脿cia dels trajectes.

Finalment, tamb茅 s’ha presentat la proposta per a impulsar els camins escolars assegurances, una iniciativa l’猫xit de la qual radica en el treball col路laboratiu entre l’脿rea de Mobilitat i les comunitats educatives dels diferents col路legis interessats a impulsar estos camins “amb la finalitat de facilitar els despla莽aments segurs per itineraris assenyalats i adaptats a l’alumnat que cada dia acudeix a peu als seus centres escolars”.

Cal destacar, a m茅s, que este programa tamb茅 t茅 un objectiu a llarg termini que s’emmarca dins de les l铆nies fixades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castell贸, “on l’educaci贸 i la formaci贸 vi脿ria s贸n claus per a aconseguir un canvi de cultura d’h脿bits en mat猫ria de mobilitat i seguretat vi脿ria i com a estrat猫gia l貌gica per a garantir el desenvolupament sostenible de la ciutat”, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafa Sim贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.