fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Pla General suprimeix 700.000 m2 de s貌l urbanitzable del PAI Mestrets i el seu entorn a Castell贸

El Pla General suprimeix 700.000 m2 de s貌l urbanitzable del PAI Mestrets i el seu entorn a Castell贸

El regidor Rafa Sim贸 destaca l’aposta per un micro urbanisme que consolida els barris existents i millora la seua ordenaci贸

El proc茅s participatiu en els barris del Pla General de Castell贸 ha abordat avui la zona de Mestrets, on la proposta presentada per la Regidoria d’Ordenaci贸 del Territori dirigida per Rafa Sim贸 suprimeix 900.000 metres quadrats de s貌l urbanitzable del conegut com a PAI Mestrets i el seu entorn. El nou planejament urban铆stic suprimeix la delimitaci贸 del sector 27-SU-R (PAI Mestrets), amb 694.100 metres quadrats i la previsi贸 de construir 5.300 habitatges, tamb茅 suprimeix la unitat d’execuci贸 84-UE-R, de 27.570 metres quadrats.

Aix铆 ho ha explicat el regidor en una trobada a la qual tamb茅 han assistit l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco; la vicealcaldessa, Ali Brancal, i els regidors Ver貌nica Ruiz, Enric Porcar i Sara Us贸. Sim贸 ha defensat l’aposta per un ordenament “en el qual preval el micro urbanisme per a resoldre els problemes reals de la poblaci贸 que viu en aquesta zona, millorar l’ordenaci贸, augmentar els equipaments i zones verdes i millorar les connexions amb la ciutat consolidada”. En aquest sentit, el regidor ha destacat la delimitaci贸 d’un sector identificat com Mestrets, entre la quadra Borriolench, la quadra Segona, el cam铆 Mestrets i el l铆mit del grup Sant Agust铆, per a connectar els habitatges de Mestrets i Sant Agust铆.

“Aquesta unitat tamb茅 t茅 la voluntat de possibilitar una millora dels equipaments i de les zones verdes al grup Sant Agust铆n i Sant Marcos i a la resta de grups, ja que es projecta un 脿mbit de 20.000 metres quadrats com a zona verda amb possibilitat d’instal路lar els equipaments que els ve茂ns i ve茂nes consideren necessaris”, ha subratllat l’edil. A m茅s, els grups Mestrets i Sant Enric es classifiquen com a s貌l urb脿 que possibilita la millora de les infraestructures i serveis p煤blics existents.

Un altre exemple de micro urbanisme al que s’ha referit Rafa Sim贸 茅s la unitat d’execuci贸 denominada Sant Agust铆n en els voltants del col路legi amb el mateix nom amb una superf铆cie total de 14.179 metres quadrats dels quals un ter莽 es destinaran a ampliar la parcel路la del centre educatiu i a completar els habitatges i carrers de l’entorn.
Tamb茅 es delimita una xicoteta unitat d’execuci贸 Sant Enric al voltant del grup del mateix nom per a connectar els habitatges ja existents i es reserva un xicotet 脿mbit per a habilitar una pla莽a o parc.

La nova proposta de planejament urban铆stic tamb茅 desclassifica altres 353.000 metres quadrats, que passen de la seua classificaci贸 com a s貌l urbanitzable en el PGOU del 2000 a s貌l no urbanitzable (excepte una part que ara passa a integrar-se en la unitat d’execuci贸 Mestrets), en l’脿mbit delimitat per la quadra Segona, la quadra Borriolench, la carretera de Borriol i el grup Sant Agust铆 i Sant Marc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.