fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Ple de l’Alcora adjudica l’adquisició de la segona parcel·la de la Real Fàbrica

El Ple de l’Alcora adjudica l’adquisició de la segona parcel·la de la Real Fàbrica

El següent pas és notificar al propietari de l’immoble l’acord plenari i citar-ho per a la signatura del contracte mitjançant escriptura pública davant notari

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat l’adquisició d’una segona parcel·la de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda a Explotacions Benadresa S.A, propietària d’aquesta. Així s’ha aprovat en el Ple extraordinari celebrat aquest matí, amb els vots a favor de tots els grups, excepte del PP, que s’ha abstingut.

Després d’haver comprat el passat mes d’octubre una primera parcel·la de 440 m², el Consistori ha complit amb el següent objectiu, l’adquisició d’aquesta segona parcel·la, situada en l’avinguda Castelló, número 28.
El finançament d’aquest ben immoble es realitzarà mitjançant el pagament de 135.000 € anuals durant 6 anys, la qual cosa representa un 1,5% dins del pressupost total anual. Quant a la negociació, cal destacar que el Govern ha aconseguit acordar un preu un 20% per sota del preu de taxació.

El següent pas és notificar al propietari de l’immoble l’acord plenari i citar-ho per a la signatura del contracte mitjançant escriptura pública davant notari.

Cal recordar que es tracta d’un immoble de 3.548 m² i, segons la documentació històrica estudiada i publicada per diversos investigadors, es correspon amb bona part de les ampliacions que la fàbrica va experimentar al llarg de la segona meitat del segle XVIII, a més d’un espai descobert situat en l’extrem sud de la parcel·la, que originàriament no pertanyia a la manufactura comtal.

En el mateix, com consta en la documentació escrita i gràfica, destaca l’existència d’un conjunt de 3 forns de finals del segle XVIII i l’edifici que els alberga, que es troben en bon estat de conservació. Com explica el director del Museu de Ceràmica de l’Alcora, Eladi Grangel: “Aquest espai és, sens dubte, un dels més destacats de la Real Fàbrica, ja que, per cronologia, conservació i significació històrica, els forns poden ser considerats com l’exemple més antic del Patrimoni Industrial Ceràmic del País Valencià i com l’inici de la industrialització en el nostre territori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.