fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple de Vila-real aprova una proposta en defensa del parany i per a exigir a la Conselleria l’autoritzaci贸 de proves de cistella malla

El Ple de Vila-real aprova una proposta en defensa del parany i per a exigir a la Conselleria l’autoritzaci贸 de proves de cistella malla

La sessi贸 ha donat llum verda a les bases per a contractar el pr茅stec de 3,1 milions que permetr脿 escometre inversions i pagar dues sent猫ncies urban铆stiques heretades.

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda a la proposta d’Alcaldia per a mostrar el suport del municipi a la tradici贸 de la ca莽a del parany i sol路licitar a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica que autoritze les proves de la cistella malla sol路licitades per l’associaci贸 Apaval. La proposta ha tirat avant amb els vots favorables de PSPV, PP, Ciutadans i Vox, mentre que Comprom铆s i Unides Podem han votat en contra de la petici贸. La regidora de Tradicions, Noelia Sambl谩s, ha explicat que les proves de la cistella malla pretenen ser 鈥渆l testatge d’una t猫cnica alternativa que permeta mantindre el parany鈥 i ha recordat que 鈥渓’Ajuntament de Vila-real sempre ha mostrat el seu suport a Apaval en la realitzaci贸 d’aquestes proves per a trobar una soluci贸 sostenible i respectuosa amb el medi ambient per a garantir el futur del parany鈥.

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, ha incidit en qu猫 la llei permet la realitzaci贸 d’aquestes proves cient铆fiques i que la compet猫ncia d’autoritzar-les 茅s de la Conselleria dirigida per Mireia Moll脿 a qui ha demanat que 鈥渄one l’oportunitat a Apaval de dur-les a terme perqu猫 茅s l’煤nica manera de comprovar si estem davant una alternativa de ca莽a selectiva i no massiva鈥.
D’altra banda, el Ple tamb茅 ha aprovat les bases per a la contractaci贸 d’una operaci贸 de cr猫dit per import de 3.166.859 euros en unes condicions 貌ptimes, tal com ha explicat el president de la comissi贸 d’Hisenda, el regidor Xus Madrigal. Les bases estableixen que l’operaci贸 estar脿 exempta de despeses i comissions d’obertura, amortitzaci贸 i cancel路laci贸 anticipada i un diferencial m脿xim del 0,61, unes condicions que l’edil ha considerat 鈥渕olt avantatjoses, a difer猫ncia de les quals en el seu moment va signar el Partit Popular per al pr茅stec de 20 milions d’euros, que continuem pagant a un inter茅s desorbitat鈥. Les bases han tirat avant amb el vot favorable de PSPV, Comprom铆s, Ciutadans i Unides Podem, mentre que Vox i PP s’han abstingut.
El pr茅stec servir脿, d’una banda, per a sufragar inversions per valor d’1.780.224 euros. Es tracta de projectes com la compra del solar per a la construcci贸 del quart institut (600.000 euros); la segona fase de construcci贸 del bescanviador de transports i adequaci贸 de l’entorn de l’estaci贸 (235.000 euros); la rehabilitaci贸 de l’alqueria de Bot脿nic Calduch (182.248 euros); l’adequaci贸 de la planta baixa del Gran Casino per a albergar el servei d’Atenci贸 i Tr脿mits del consistori (122.000 euros); o la remodelaci贸 de l’edifici dels antics jutjats per a situar la seu de la Regidoria d’Economia i el Departament de Tresoreria Municipal (489.152 euros).
D’altra banda, 1.386.635 euros serviran per a saldar dues sent猫ncies judicials, per cessions de solars en els anys 1999 i 2010, abans de l’arribada a l’Alcaldia de l’actual equip de govern. Els pagaments corresponen a la cessi贸 de solars per l’obertura de l’avinguda Portugal aix铆 com per a la urbanitzaci贸 del jard铆 de Jaume I.
Madrigal ha indicat que, una vegada es formalitze aquesta operaci贸, el deute municipal se situar脿 en un 68,52%. 鈥淓sperem que la sagnia de sent猫ncies urban铆stiques heretades de l’etapa anterior finalitze i no h脿gem de rec贸rrer a noves operacions de cr猫dit per a garantir la viabilitat municipal鈥, ha apuntat.

El Ple tamb茅 ha donat llum verda per unanimitat a la bonificaci贸 del 50% de l’Impost de Construccions, Instal路lacions i Obres (ICIO) a favor de la Conselleria d’Educaci贸 per obres en l’IES Miralcamp i el CEIP Carlos Sarthou.
La sessi贸 ha comen莽at amb la presa de possessi贸 del regidor socialista Eduardo P茅rez Arribas, despr茅s de l’eixida de Francisco Valverde de l’Ajuntament. Arribas ha mostrat la seua satisfacci贸 per tindre l’oportunitat de poder treballar de nou per la seua ciutat. L’alcalde tamb茅 ha donat compte de la delegaci贸 de l’脿rea de Serveis P煤blics, que fins ara estava en mans de Valverde, a favor del regidor Xus Madrigal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.