fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei d’autobús urbà gratuït de Vila-real segueix a l’alça amb 27.700 usuaris al juliol i més de 116.000 viatgers en les dues línies

El servei d’autobús urbà gratuït de Vila-real segueix a l’alça amb 27.700 usuaris al juliol i més de 116.000 viatgers en les dues línies

El servei pilot d’autobús urbà incrementa les seues xifres amb entre 2.000 i 6.000 nous accessos cada mes, consolidant-se com a mitjà de transport públic sostenible en Vila-real.

El servei d’autobús urbà gratuït, impulsat de manera pionera per l’Ajuntament de Vila-real, supera ja els 100.000 usuaris en la primera meitat de l’any, en una evolució ascendent que ha portat a tancar aquest mes de juliol amb 27.730 usuaris en les dues línies de què disposa el servei.

Al novembre, primer mes del nou transport urbà, el nombre de viatgers va ser de 4.864. Al gener, la xifra ja havia ascendit als 7.621 usuaris, i en els mesos successius ha continuat creixent a raó d’entre 2.000 i 6.000 viatgers més cada mes. El 31 de juliol, la suma anual ascendeix a 116.044 viatgers.

“En només mig any, el Groguet ha demostrat que ha arribat a Vila-real per a quedar-se. El servei pioner d’autobús urbà municipal i gratuït està consolidant-se amb passes de gegant com a mitjà de transport públic i sostenible entre els vila-realencs i les vila-realenques, principalment entre els col·lectius més joves”, valora l’alcalde, José Benlloch.

“Aquesta era una de les nostres principals missions amb la posada en marxa d’aquest servei únic a Espanya de caràcter gratuït: contribuir al necessari canvi de mentalitat entre la ciutadania cap a actituds més sostenibles”, agrega.

El balanç del primer any del bus gratuït contrasta positivament amb les xifres del vell bus de pagament i recorregut circular restringit, al qual el novembre de 2017 van pujar a penes 1.507 persones i altres 1.056 al desembre d’aquell mateix any. La comparativa resulta particularment dràstica en les dades d’estiu, quan el Groguet reforça la línia gratuïta a l’ermita, amb enllaços al Club de Tennis: enfront dels només 1.078 usuaris de juny de 2018 i els 820 de juliol de l’any passat, aquest 2019 s’ha passat a 22.648 persones al juny i les 27.730 de juliol. Aquesta xifra supera el registre de viatges total de l’any 2018 (21.665).

El primer servei integral de transport públic urbà de Vila-real, amb dues línies i quatre variants que garanteixen la connexió de les diferents zones de la ciutat durant tot el dia i en cap de setmana, va començar a circular el passat 5 de novembre de 2018 dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i com a programa pilot.

El servei compta amb 42 parades degudament senyalitzades, amb informació de recorregut en cadascuna d’elles i, des del maig passat, ofereix la possibilitat de seguiment en temps real del recorregut en l’enllaç bus.vila-real.es. “El programa va començar com un servei pilot, al qual anem incorporant a poc a poc millores i aplicacions per a facilitar i afavorir el seu ús, amb l’objectiu que el Groguet continue consolidant-se com el transport urbà gratuït, sostenible i modern que una ciutat com Vila-real necessita”, conclou el regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.