fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei de ‘bus’ a l’UJI d’Almassora i Borriana registra 160 sol·licituds

El servei de ‘bus’ a l’UJI d’Almassora i Borriana registra 160 sol·licituds

El transport començarà a funcionar dilluns que ve i realitzarà set trajectes diaris.

El nombre de sol·licituds per a obtenir la targeta de transport que permetrà utilitzar l’autobús, gratuït fins a desembre, que connectarà la Universitat Jaume I amb Almassora i Borriana ha arribat a 160. D’estes, 99 pertanyen a estudiants de Borriana i altres 61 a alumnat resident a Almassora.

Els responsables de tots dos consistoris han assegurat que estes dades confirmen l’argument que és necessari reforçar el servei en el cas d’Almassora i començar a oferir-lo, pel que fa a Borriana. Per part d’Almassora, la primera edil, Merche Galí, i el regidor de Joventut, Xavier Trenco, s’han mostrat satisfets amb la resposta dels estudiants. “A partir del dilluns, comença una etapa d’avaluació, en la qual veurem quins horaris dels set disponibles registren més demanda i si és necessari incrementar els recursos per a respondre a tota la demanda”, ha manifestat Trenco.

Des de Borriana, tant l’alcaldessa, María José Safont, com l’edil de Cultura, Vicent Granel, han assegurat que “el treball conjunt amb institucions i ajuntaments de pobles veïns, com Almassora, demostra que els projectes que són una necessitat real per a la població acaben sent molt ben rebuts”. Tots dos han coincidit a assenyalar que l’absència de comunicacions directes entre la ciutat i el centre universitari “durava ja massa anys”.

Així doncs, els trajectes d’anada seran a les 7.00, 8.00 i 14.00 hores. Les eixides es realitzaran des de l’avinguda Jaime Chicharro i l’autobús arribarà fins a les parades de Corts Valencianes i 16 de Juliol a Borriana, des d’on es dirigirà a Almassora i passarà per la plaça Santa Isabel, el carrer Constitució i el carrer Boqueras. De retorn, el punt de trobada serà l’Àgora de l’UJI, lloc des del qual, a les 13.15, 14.45, 19.15 i 21.15 hores partiran els autobusos. En els trajectes de tornada, les parades a Almassora han sigut situades en el carrer Boqueres 107, el carrer Sant Quitèria 235 i la plaça Dr. Fleming, mentre que les de Borriana es mantenen igual que a l’anada.

Malgrat l’alta acceptació del servei, en tots dos consistoris roman obert el termini per a sol·licitar les targetes de transport. “Estem en fase de proves i, per tant, estudiarem si és necessari reforçar el servei en alguna franja horària”, ha assegurat Xavier Trenco.

El tràmit per a sol·licitar els títols ha de realitzar-se en les oficines del Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) d’Almassora i en el Casal Jove de Borriana. En tots dos casos és necessari aportar el DNI, una fotografia de mida carnet i acreditar que la persona demandant cursa estudis en l’UJI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.