fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei pilot d’autobús urbà de Vila-real es consolida amb un contracte a 10 anys, vehicles elèctrics i noves tecnologies

El servei pilot d’autobús urbà de Vila-real es consolida amb un contracte a 10 anys, vehicles elèctrics i noves tecnologies

El Ple aprova per unanimitat l’expedient de contractació del transport públic municipal, que dóna més estabilitat al bus urbà gratuït després de dos anys que “han canviat la cultura de mobilitat”.

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l’expedient de contractació del servei d’autobús urbà gratuït, el Groguet. Un servei pioner que va arrancar el novembre de 2018 com a programa pilot i que es consolida ara amb la licitació pública per 10 anys i un preu global d’explotació de 4,7 milions d’euros. El contracte inclourà una flota de dos vehicles ecològics i l’ús de noves tecnologies per a la informació a l’usuari i seguiment del servei, entre altres.

“Este nou contracte ens permetrà donar estabilitat a un servei de transport urbà històric a Vila-real i pioner en tot el país, ja que és dels únics autobusos urbans completament gratuïts”, assenyala l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui recorda que el bus va començar a circular fa dos anys per Vila-real com un programa pilot que s’ha demostrat “necessari i eficaç”. “Volíem comprovar primer com funcionava i el resultat està ací: la gratuïtat del Groguet ens ha servit per a canviar la cultura de la gent, amb dades d’ús i evolució molt satisfactòries”, agrega. El vessant “social” del servei, perquè puguen accedir a ell totes les persones en condicions d’igualtat, és una altra de les seues característiques. Benlloch, a més, ha volgut agrair l’esforç dels departaments de Mobilitat i de Contractació per a tirar avant els plecs.

Les condicions del contracte inclouen qüestions com una flota de dos autobusos i dos de reserva, adaptats i de base ecològica. També es comptarà amb un sistema d’ajuda a l’explotació, seguiment a través de noves tecnologies i punts d’informació per als usuaris. El servei haurà de contemplar necessàriament i com a mínim les dues línies d’autobús urbà existents en l’actualitat, a més d’altres serveis addicionals habituals com l’autobús especial de Tots Sants, el servei a l’UJI mentre no l’implemente la Generalitat, l’autobús de la marxa o el reforç de la línia al Termet durant l’estiu.

“En definitiva, un servei d’autobús urbà modern, a l’altura de les necessitats de Vila-real, que ens permeta continuar millorant i implementant mesures per a la mobilitat sostenible a la nostra ciutat, consolidant així el servei pilot que vam posar en marxa de manera pionera fa dos anys. Una de les iniciatives de les quals més orgullosos ens sentim”, detalla el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.
D’altra banda, el Ple ha aprovat també per unanimitat dues declaracions institucionals: una en suport al sector de l’oci nocturn en la crisi de la covid-19 i una altra que recull les reivindicacions de l’Associació d’Agricultors Independents de Vila-real en la lluita contra el cotonet de Sud-àfrica. En la sessió, Benlloch ha donat la benvinguda al nou Secretari Municipal, Ramón López.

Leave a Reply

Your email address will not be published.