fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Enderroquen la creu als caiguts a la Vall d’Uixó

Enderroquen la creu als caiguts a la Vall d’Uixó

Desenes de veïns s’han concentrat per detenir l’actuació i l’ajuntament ha emés un comunicat.

Al llarg d’este matí, desenes de veïns de la Vall d’Uixó s’han concentrat al voltant de la creu als caiguts del municipi per intentar detenir la seua demolició.

El primer intent d’enderrocament ha estat paralitzat, però finalment la creu serà demolida per poder instal·lar esta tarda un monument a la música.

Davant l’actuació de la ciutadania, l’ajuntament ha emés el següent comunicat:

“L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat este matí la retirada de la Creu dels Caiguts en compliment de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel Govern d’Espanya en 2007 i la Llei Valenciana de Memòria Democràtica i per a la Convivència aprovada per la Generalitat Valenciana en 2017.

Esta actuació està avalada pels informes dels funcionaris municipals i pel Comité d’Experts per a la Valoració de Retirada de Vestigis Relatius a la Guerra Civil i de la Dictadura a la Comunitat Valenciana, que es va reunir amb els sis partits polítics amb representació municipal, associacions culturals i tècnics abans d’emetre el seu dictamen.

En esta legislatura l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha retirat la medalla d’or i la distinció de fill adoptiu de la ciutat al General Franco, el nom de carrers amb noms franquistes i l’escut anticonstitucional de la façana de l’Edifici de Correus de titularitat municipal, en compliment de les Lleis anteriorment esmentades.

Altres entitats com el Bisbat també han retirat ja l’escut anticonstitucional de la façana de la Capella de la Mare de Déu dels Desemparats, i la Conselleria d’Educació el de l’IES Botànic Cavanilles.

En dates pròximes s’instal·larà el monument a la música que substituirà a la Creu dels Caiguts, en reconeixement a una disciplina artística arrelada en la ciutat i un element d’unió entre els vallers i valleres que fins ara no tenien un reconeixement públic”.

 1. Sr. Ruben Soto, para ejercer el periodismo hay que ser un poco más objetivo y estar bien informado.
  Objetivo porque la gente se podía contar perfectamente por centenares y no por decenas tal y como usted enfatiza.
  Y estar bien informado porque La Creu que a estas horas usted ya da por derruida y sustituida, gracias a la colaboración ciudadana, todavía sigue en pie, y esperemos que por muchos años.
  Y hombre, decir precisamente que en La Vall, la música es un elemento de unión, denota claramente que usted no tiene ni idea de lo que está hablando, pues justamente en La Vall la música ha sido motivo de enemistades entre amigos, de que familiares no se hablen entre ellos, de continuas disputas y rivalidades, aunque a día de hoy afortunadamente todo se reduzca a una sana rivalidad, pero si estamos hablando de memoria histórica, lo que le expongo es historia viva de La Vall.

  Reply
  • Estimado lector,

   En ningún momento hemos dicho que la cruz haya sido derruida, hemos publicado que “El primer intent d’enderrocament ha estat paralitzat, però finalment la creu serà demolida per poder instal·lar esta tarda un monument a la música” con “serà demolida” hemos recogido la intención del ayuntamiento, el qual a la hora de la redacción del artículo seguía teniendo la intención de demolerla hoy.

   Por otro lado, nosotros no nos hemos posicionado ni dicho que la música sea un elemento de unión o no en la Vall, todo lo que aparece debajo de la línea “Davant l’actuació de la ciutadania, l’ajuntament ha emés el següent comunicat” es una reproducción del texto que el ayuntamiento ha hecho publico, no es una opinión del redactor.

   Lamento que haya podido malinterpretar la noticia y espero que este comentario haya podido contribuir a su aclaración.

   Un saludo.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.