fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Enderroquen la creu als caiguts a la Vall d’Uix贸

Enderroquen la creu als caiguts a la Vall d’Uix贸

Desenes de ve茂ns s’han concentrat per detenir l’actuaci贸 i l’ajuntament ha em茅s un comunicat.

Al llarg d’este mat铆, desenes de ve茂ns de la Vall d’Uix贸 s’han concentrat al voltant de la creu als caiguts del municipi per intentar detenir la seua demolici贸.

El primer intent d’enderrocament ha estat paralitzat, per貌 finalment la creu ser脿 demolida per poder instal路lar esta tarda un monument a la m煤sica.

Davant l’actuaci贸 de la ciutadania, l’ajuntament ha em茅s el seg眉ent comunicat:

“L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha iniciat este mat铆 la retirada de la Creu dels Caiguts en compliment de la Llei de Mem貌ria Hist貌rica aprovada pel Govern d’Espanya en 2007 i la Llei Valenciana de Mem貌ria Democr脿tica i per a la Conviv猫ncia aprovada per la Generalitat Valenciana en 2017.

Esta actuaci贸 est脿 avalada pels informes dels funcionaris municipals i pel Comit茅 d’Experts per a la Valoraci贸 de Retirada de Vestigis Relatius a la Guerra Civil i de la Dictadura a la Comunitat Valenciana, que es va reunir amb els sis partits pol铆tics amb representaci贸 municipal, associacions culturals i t猫cnics abans d’emetre el seu dictamen.

En esta legislatura l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha retirat la medalla d’or i la distinci贸 de fill adoptiu de la ciutat al General Franco, el nom de carrers amb noms franquistes i l’escut anticonstitucional de la fa莽ana de l’Edifici de Correus de titularitat municipal, en compliment de les Lleis anteriorment esmentades.

Altres entitats com el Bisbat tamb茅 han retirat ja l’escut anticonstitucional de la fa莽ana de la Capella de la Mare de D茅u dels Desemparats, i la Conselleria d’Educaci贸 el de l’IES Bot脿nic Cavanilles.

En dates pr貌ximes s’instal路lar脿 el monument a la m煤sica que substituir脿 a la Creu dels Caiguts, en reconeixement a una disciplina art铆stica arrelada en la ciutat i un element d’uni贸 entre els vallers i valleres que fins ara no tenien un reconeixement p煤blic”.

 1. Sr. Ruben Soto, para ejercer el periodismo hay que ser un poco m谩s objetivo y estar bien informado.
  Objetivo porque la gente se pod铆a contar perfectamente por centenares y no por decenas tal y como usted enfatiza.
  Y estar bien informado porque La Creu que a estas horas usted ya da por derruida y sustituida, gracias a la colaboraci贸n ciudadana, todav铆a sigue en pie, y esperemos que por muchos a帽os.
  Y hombre, decir precisamente que en La Vall, la m煤sica es un elemento de uni贸n, denota claramente que usted no tiene ni idea de lo que est谩 hablando, pues justamente en La Vall la m煤sica ha sido motivo de enemistades entre amigos, de que familiares no se hablen entre ellos, de continuas disputas y rivalidades, aunque a d铆a de hoy afortunadamente todo se reduzca a una sana rivalidad, pero si estamos hablando de memoria hist贸rica, lo que le expongo es historia viva de La Vall.

  Reply
  • Estimado lector,

   En ning煤n momento hemos dicho que la cruz haya sido derruida, hemos publicado que “El primer intent d’enderrocament ha estat paralitzat, per貌 finalment la creu ser脿 demolida per poder instal路lar esta tarda un monument a la m煤sica” con “ser脿 demolida” hemos recogido la intenci贸n del ayuntamiento, el qual a la hora de la redacci贸n del art铆culo segu铆a teniendo la intenci贸n de demolerla hoy.

   Por otro lado, nosotros no nos hemos posicionado ni dicho que la m煤sica sea un elemento de uni贸n o no en la Vall, todo lo que aparece debajo de la l铆nea “Davant l’actuaci贸 de la ciutadania, l’ajuntament ha em茅s el seg眉ent comunicat” es una reproducci贸n del texto que el ayuntamiento ha hecho publico, no es una opini贸n del redactor.

   Lamento que haya podido malinterpretar la noticia y espero que este comentario haya podido contribuir a su aclaraci贸n.

   Un saludo.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.