Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es reforça la neteja del municipi de Sagunt amb la contractació de més personal i l’adquisició d’un nou camió

Es reforça la neteja del municipi de Sagunt amb la contractació de més personal i l’adquisició d’un nou camió

En total, s’han invertit 375.876 euros per a contractar a 41 persones en els mesos d’estiu i 244.955 euros per a un camió de recollida d’escombraries de càrrega lateral.

La Societat Anònima de Gestió de Sagunt (SAG) ha contractat a 41 persones per a reforçar la neteja els mesos d’estiu, per al que ha destinat 375.876 euros. A més, ha adquirit un nou camió de recollida d’escombraries de càrrega lateral, amb una inversió de 244.955 euros (IVA inclòs). El total de la inversió és de 620.831 euros.

D’estes 41 persones de reforç estiuenc, 35 han estat contractades de juny a setembre i altres sis s’acaben d’incorporar com a pla de xoc per a reforçar la neteja durant els dos pròxims mesos.

Les actuacions principals que estan duent a terme són el reforç de la recollida d’estris incontrolats, la neteja extraordinària de tanques i zones verdes i el reforç de la neteja viària manual en la zona del passeig marítim, així com en les zones escolars a partir de setembre.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que la neteja “és una prioritat per a nosaltres, i este reforç a l’estiu és indispensable perquè els nostres carrers estiguen nets i sense males olors. La campanya és part dels esforços que realitza l’Ajuntament per a millorar els serveis a la ciutadania. A més, la incorporació d’un nou camió reforça i actualitza la flota de vehicles de la SAG, permetent oferir un millor servei de recollida de residus, augmentant l’eficàcia i l’eficiència d’este”.

El delegat de la SAG, Roberto Rovira, ha explicat que “hem iniciat este pla de xoc de neteja de la ciutat amb la contractació extraordinària de personal per al servei de condícia urbana. Amb això, reforçarem les zones més sensibles de la ciutat durant estos dos pròxims mesos”. A més, destaca una altra de les mesures dutes a terme des de la SAG, com és la millora de la coordinació amb els diferents departaments municipals, com el de Policia Local, per a reforçar la vigilància per conductes incíviques, com és el cas del dipòsit incontrolat d’estris i escombraries en la via pública.

Respecte a l’adquisició d’un nou vehicle, Rovira declara que “des de la SAG continuem invertint any rere any a modernitzar la flota de vehicles millorant així els serveis de recollida d’escombraries. Gràcies a este esforç tant de l’Ajuntament com de la SAG comptem amb un dels millors serveis públics de neteja. Tenim una empresa pública que és referent, no només al País Valencià, sinó en tota Espanya”.

El regidor ha explicat que es tracta d’un camió recol·lector de càrrega lateral de 25 metres cúbics per a la recollida de contenidors de càrrega lateral de fins a 3.200 litres i fins a 1.100 litres en el cas dels contenidors de tapa plana, és a dir que té capacitat per a recollir pràcticament tots els contenidors habituals que es troben en el mercat.

A la plantilla habitual de 298 treballadors fixos de la SAG se sumen 62 persones eventuals, entre les quals es troben les 41 persones contractades aquest estiu. Aquest reforç es veu reflectit en la recollida d’escombraries, cartó, envasos, poda, estris, en l’increment de la rentada de contenidors, rentat a pressió, fregadora del passeig marítim i augment de les brigades en Almardá i altres zones més conflictives.

Entre les labors que realitza la SAG destaca la neteja de jardins, condícia urbana, la neteja d’edificis públics, de platges, el manteniment de col·legis, la senyalització, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.