Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Igualtat destina 87 milions d’euros per a prevenció, programes especialitzats i assistència a persones amb la malaltia d’Alzheimer

Igualtat destina 87 milions d’euros per a prevenció, programes especialitzats i assistència a persones amb la malaltia d’Alzheimer

La Conselleria realitza una inversió anual de 59,6 milions d’euros en tractament i assistència als malalts d’Alzheimer dels seus centres.

La directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago, ha assenyalat amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer que les polítiques públiques “han d’estar al costat de les persones que el patixen i les seues famílies”, i ha afegit que el compromís de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb esta malaltia es traduïx “en una inversió de 87 milions d’euros per a programes especialitzats de prevenció i assistència”.

Des del Consell, ha assegurat, “volem visibilitzar este dia perquè l’Alzheimer és una malaltia que cada vegada afecta a més persones i que té un gran impacte no només en la persona que la patix sinó també en la seua família i en el seu entorn”.

Es calcula que actualment existixen al voltant de 50.000 persones malaltes d’Alzheimer diagnosticades en la Comunitat Valenciana i 100.000 familiars afectades. La demència senil s’ha convertit en el tercer problema de salut als països desenvolupats darrere dels accidents vasculars i el càncer, i la malaltia d’Alzheimer constituïx al voltant del 60% de totes les demències.

La directora general ha explicat que el compromís del Consell amb estes persones i les seues famílies “és oferir respostes socials i sanitàries que milloren les seues vides, tant en l’àrea de l’atenció especialitzada dels recursos i centres com en els programes preventius dirigits a les persones majors”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.