Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La CHJ accepta la petició de Marco, alcaldessa de Castelló, i prioritzarà l’ampliació de la desembocadura del riu Sec

La CHJ accepta la petició de Marco, alcaldessa de Castelló, i prioritzarà l’ampliació de la desembocadura del riu Sec

L’alcaldessa es reuneix amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a impulsar els projectes pendents.

L’ampliació de la desembocadura del riu Sec està més prop de ser una realitat. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha inclòs en la seua llista de prioritats per al Govern central les obres que permetran augmentar els cabals de desguàs al mar en períodes d’avinguda d’aigües. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui s’ha reunit amb el president de la CHX, Manuel Alcalde, per a donar impuls als projectes pendents a Castelló.

L’alcaldessa ha traslladat a la CHJ “la rellevància del projecte per a millorar la seguretat en èpoques de gota freda”. D’esta manera, en un període de dues setmanes este organisme enviarà a Madrid les actuacions prioritàries juntament amb els paràmetres que les avalen, entre les quals estaran les obres del riu Sec. Així doncs, la primera edil ha destacat el compromís de diàleg per part de la Confederació, la qual “ha cedit a les peticions històriques de la nostra ciutat i ha mostrat la seua voluntat per a portar avant este pla imprescindible per a evitar desbordaments a Castelló”.

A més, Marco ha recordat a Alcalde que l’inici d’estes obres són necessàries per a continuar amb altres actuacions com la canalització del Barranc del Sol per a evitar les inundacions en el Grup Sant Agustín i Sant Marcos, ja que “no es pot intervenir ací si no arranquen els treballs del riu Sec”. “El Govern municipal vol posar en l’agenda de les infraestructures els grans projectes en matèria d’aigües”, ha afirmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.