fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 avan莽a en el seu treball contra la despoblaci贸 en dotar de millors serveis a les masies de Castellfort

La Diputaci贸 avan莽a en el seu treball contra la despoblaci贸 en dotar de millors serveis a les masies de Castellfort

L’acord aconseguit amb l’Ajuntament portar脿 l’electrificaci贸 rural a masies i explotacions agropecu脿ries de la zona.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha fet un pas m茅s en la millora dels serveis de masies i explotacions agropecu脿ries de la prov铆ncia d’acord a la seua pol铆tica de treball contra la despoblaci贸 en l’entorn rural de Castell贸 com a part de la campanya ‘Repoblem’.

Aix铆, el president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha subscrit este mat铆 el conveni de col路laboraci贸 amb l’alcalde del municipi, Juan Manuel Segura, pel qual el Govern de la prov铆ncia inverteix 25.000 euros per a subvencionar l’electrificaci贸 rural, a trav茅s de panells solars fotovoltaics a masies i/o explotacions agropecu脿ries que no disposen de subministrament el猫ctric convencional.

El president Moliner ha explicat que “lluitar contra la despoblaci贸 茅s dur a terme pol铆tiques 煤tils com esta que no es queden en reflexions de despatx, sin贸 que milloren directament els serveis i la qualitat de vida en zones del nostre interior seriosament colpejades per esta problem脿tica. Amb esta col路laboraci贸 amb l’Ajuntament solucionem un problema de molt temps per a estos ve茂ns i igualem els seus serveis en la l铆nia en la qual estem treballant d’igualar oportunitats perqu猫 m茅s castellonencs decidisquen quedar-se a viure en l’entorn rural”.

Quant a les instal路lacions que es subvencionaran amb esta aportaci贸 de la Diputaci贸, el president ha explicat que “els informes t猫cnics realitzats conclouen que els panells solars fotovoltaics s贸n els m茅s adequats en este cas perqu猫 permeten generar electricitat neta en zones rurals remotes, sense sorolls ni emissions contaminants perqu猫 no afecten l’activitat ramadera”.

Cal tenir en compte que este acord 茅s especialment significatiu per a Castellfort, ja que es tracta d’un municipi majorit脿riament vinculat al sector primari i amb una elevada dispersi贸 poblacional, fet que fa que existeixen masies amb activitat agropecu脿ria parella que, en l’actualitat, estiguen sense corrent el猫ctric i allunyades de la xarxa de subministrament el猫ctric convencional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.