fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 constata amb la FAPA el bon funcionament de les seues Escoles Matineres als pobles com a part de #Repoblem

La Diputaci贸 constata amb la FAPA el bon funcionament de les seues Escoles Matineres als pobles com a part de #Repoblem

El Govern Provincial confirma l’猫xit d’este servei que ha duplicat i estudia noves iniciatives amb els pares d’alumnes.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha constatat amb la Federaci贸 Provincial d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, FAPA Castell贸 Penyagolosa, el bon funcionament que est脿 tenint el servei d’Escoles Matineres que el Govern Provincial impulsa als pobles m茅s petits com a part del seu ambici贸s programa #Repoblem. Aix铆, el Govern Provincial ha confirmat l’猫xit d’este servei que ja presta en els col路legis de 23 municipis de la prov铆ncia a trav茅s d’ajudes a les Associacions de Pares d’Alumnes, sufragant tant la contractaci贸 de monitors qualificats com l’adquisici贸 de material i equipament per a les aules.

La diputada provincial d’Acci贸 Social, Elena Vicente-Ruiz, ha compartit una reuni贸 de treball amb el vicepresident de la FAPA, Josep Albiol, i Esther Marr贸 i Francisco Samit, vocals de la federaci贸. En la trobada han contrastat els diferents aspectes del funcionament de les Escoles Matineres i han estudiat la possibilitat d’ampliar tant este servei a m茅s pobles com altres iniciatives especialment en els col路legis de municipis m茅s petits de la prov铆ncia.

Vicente-Ruiz ha assegurat que “la nostra aposta per igualar les oportunitats en tot el territori provincial es tradueix en m茅s serveis als pobles que ajuden les fam铆lies a no haver de deixar-los per a tenir una vida laboral de qualitat. Estes Escoles Matineres estan ajudant al fet que desenes de fam铆lies dels pobles m茅s petits puguen conciliar la seua vida laboral sense haver de portar-se als nens a ciutats m茅s grans i mantenint els alumnes en els col路legis dels seus pobles, i no se’ns ocorre millor forma per a continuar millorant que escoltar el que els pares ens hagen de dir”.

I 茅s que cal tenir en compte que amb les Escoles Matineres de #Repoblem la Diputaci贸 de Castell贸 posa a la disposici贸 de les fam铆lies que resideixen als pobles un important recurs per la conciliaci贸 familiar i laboral en el medi rural a la prov铆ncia, un innovador servei en estos municipis que est脿 tenint un excel路lent acolliment.

En este sentit, la diputada ha incidit que “en les valoracions que realitzem entre les AMPAS en concloure el curs percebem que els pares i els nens estan molt satisfets amb este nou servei. L’acolliment ha estat espectacular i 茅s per aix貌 que ja este curs hem duplicat els municipis beneficiaris i fomentarem la seua implantaci贸 en m茅s pobles”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares tots coincideixen amb la qualitat del servei, amb la millora en l’adquisici贸 de material que ha suposat per als centres i tamb茅 en l’ajuda que els genera en el seu dia a dia als seus pobles comptar amb este servei per a conciliar la seua vida familiar i laboral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.