fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova quatre projectes de reparaci贸 de danys en carreteres produ茂ts per Filomena amb una inversi贸 de 5,2 milions d’euros

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova quatre projectes de reparaci贸 de danys en carreteres produ茂ts per Filomena amb una inversi贸 de 5,2 milions d’euros

El president, Jos茅 Mart铆, enalteix que la instituci贸 provincial haja aconseguit que el Ministeri de Pol铆tica Territorial del Govern d’Espanya finance el 50% d’aquestes actuacions, “un fet in猫dit per a la nostra prov铆ncia”.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha aprovat quatre projectes t猫cnics de reparaci贸 de danys causats en sengles carreteres de la prov铆ncia per la borrasca Filomena al gener de 2021. Amb aix貌, el seg眉ent pas ser脿 traure-les a licitaci贸 amb una inversi贸 total de 5.262.000 milions d’euros.

Aix铆 ho ha confirmat el president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, qui ha recalcat que el Govern d’Espanya, a trav茅s del Ministeri de Pol铆tica Territorial, finan莽ar脿 el 50% d’aquestes actuacions gr脿cies a les subvencions per danys en infraestructures municipals i xarxa vi脿ria provincial i insular provocats per aquesta borrasca, “un fet in猫dit i hist貌ric, ja que la Diputaci贸 mai havia rebut unes ajudes d’aquestes caracter铆stiques, per la qual cosa es tracta d’una gran not铆cia per a la nostra prov铆ncia”.

D’aquesta manera, mitjan莽ant l’aportaci贸 de l’entitat provincial i la subvenci贸 del govern central es repararan els danys ocasionats en la CV-105 (La S猫nia a Torremir贸 per Castell de Cabres) amb un pressupost d’1.755.188,72 euros; la CV-110 (de la CV-105 a Herbers) amb 1.479.836,58 euros; la CV-154 (de la Torre d’En Dom猫nec a Alboc脿sser per La Serratella) amb 1.173.147,22 euros i la CV-200 (Segorbe a A铆n per Castellnovo i Almed铆jar) amb un total de 853.728,70 euros.

Mart铆 ha assenyalat que tots aquests trams de carretera “s贸n accessos principals a les poblacions i que a m茅s transiten per paratges naturals importants com la Tinen莽a de Benifass脿 i la Serra d’Espad脿, per la qual cosa 茅s una mesura necess脿ria que respon al comprom铆s de la instituci贸 provincial d’estar permanentment al costat de les nostres alcaldesses, alcaldes, ve茂nes i ve茂ns”.

En similars termes s’ha pronunciat el diputat provincial responsable de l’脿rea de Carreteres, Santi P茅rez, qui ha afirmat que tots els trams de reparaci贸 “s贸n asfalts que ja es trobaven en mal estat i descurats des de fa molts anys; aix貌, unit al temporal Filomena va provocar que es que es deteriorara m茅s a causa de les baixes temperatures i el pas de les m脿quines llevaneu”.

Per aix貌”, ha prosseguit, “era necessari actuar com m茅s prompte millor i, gr脿cies a l’ajuda del Ministeri de Pol铆tica Territorial, repararem aquestes carreteres de la millor manera possible per a guanyar en seguretat i comoditat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.