fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la implantaci贸 d’un centre d’innovaci贸 i teletreball en zones rurals en risc de despoblaci贸

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la implantaci贸 d’un centre d’innovaci贸 i teletreball en zones rurals en risc de despoblaci贸

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi P茅rez, assisteix a Ast煤ries a la primera jornada de centres d’innovaci贸 territorial organitzada pel Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica i el Repte Demogr脿fic.

La Diputaci贸 de Castell贸 continua treballant en la implantaci贸 d’un Centre d’Innovaci贸 i Teletreball (CIT) en zones rurals en risc de despoblaci贸 dins de l’estrat猫gia del Pla de 130 Mesures davant el Repte Demogr脿fic que impulsa el ministeri. Aix铆, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi P茅rez, ha assistit a la primera jornada de la xarxa de CITs organitzada pel Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica i el Repte Demogr脿fic en Pola de Somiedo (Ast煤ries).

Tal com ha explicat P茅rez, l’objectiu d’aquestes jornades 茅s “intercanviar experi猫ncies, posar en com煤 els avan莽os en la configuraci贸 d’aquesta xarxa de centres i exposar possibilitats d’innovaci贸 territorial”. “A m茅s, mantindrem una escolta activa quant a les experi猫ncies que exposen de la posada en marxa del proc茅s de configuraci贸 dels Centres d’Innovaci贸 Territorial”, ha afegit el diputat.

Cal assenyalar que des de la Diputaci贸 de Castell贸 s’est脿 treballant per a signar un conveni amb el Ministeri per a implementar un CIT a la prov铆ncia. Es tracta de centres pioners a Espanya que estan implantats en unes poques prov铆ncies amb caracter铆stiques demogr脿fiques similars a les de Castell贸.

Aquests centres s贸n espais on administracions, empreses, emprenedors, el teixit associatiu i fundacional, aix铆 com els restants agents territorials, poden activar projectes per a impulsar el desenvolupament de zones en declivi demogr脿fic, enfortint l’acompanyament dels processos innovadors, la implicaci贸 de la poblaci贸 local i, en definitiva, l’activaci贸 dels recursos i l’ecosistema necessaris per a la transformaci贸 territorial.

Les jornades se celebren hui i dem脿 en Pola de Somiedo (Ast煤ries) i compten amb la participaci贸 del secretari general per al Repte Demogr脿fic, Paco Boya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.