fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 estudia l’aplicaci贸 immediata de les mesures per a l’efici猫ncia i l’estalvi energ猫tic en els seus edificis

La Diputaci贸 de Castell贸 estudia l’aplicaci贸 immediata de les mesures per a l’efici猫ncia i l’estalvi energ猫tic en els seus edificis

L’equip de govern ja ha posat en marxa a m茅s una reforma del Reglament per a augmentar el teletreball.

La Diputaci贸 de Castell贸 treballa ja en l’elaboraci贸 d’un informe t猫cnic que determine la immediata aplicaci贸 de les mesures per a l’efici猫ncia i l’estalvi energ猫tic en tots els seus edificis, aplicant aix铆 les normes anunciades ahir pel Govern.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, ha destacat que “hem demostrat ja durant aquests mesos el seu absolut comprom铆s a l’hora d’adaptar el funcionament de la instituci贸 a les actuals circumst脿ncia i incertesa energ猫tica provocada de manera directa per la invasi贸 militar injustificada d’Ucra茂na per part de R煤ssia”.

En aquest sentit, ja s’han donat instruccions als serveis t猫cnics de la casa perqu猫 analitzen al detall, una vegada s’ha publicat hui en el BOE, el Reial decret llei 14/2022, d’1 d’agost, de mesures de sostenibilitat econ貌mica en l’脿mbit del transport, en mat猫ria de beques i ajudes a l’estudi, aix铆 com de mesures d’estalvi, efici猫ncia energ猫tica i de reducci贸 de la depend猫ncia energ猫tica del gas natural.

El Reial decret llei, entre altres aspectes, incideix en el consum eficient dels immobles de les administracions p煤bliques, com tindre les temperatures de calefacci贸 i refrigeraci贸 limitades a 19 i 27 graus cent铆grads respectivament, o instar a regular els horaris d’apagat de l’enllumenat dels edificis p煤blics.

Al marge d’aquesta q眉esti贸, l’equip de govern de la Diputaci贸 de Castell贸 s’ha comprom茅s a presentar en la primera setmana de setembre una proposta de nou reglament de teletreball, que va en la l铆nia de les mesures anunciades recentment pel Govern d’Espanya per a contindre l’escalada de la inflaci贸 que s’ha produ茂t en els 煤ltims mesos per la invasi贸 militar d’Ucra茂na per part de R煤ssia, i reduir el consum d’energia.

El comprom铆s es va formalitzar en la reuni贸 que va mantindre al juliol el diputat de Recursos Humans, Santiago Agust铆, amb representants sindicals i t猫cnics de la Diputaci贸. Segons Agust铆, “s贸n mesures que s’aplicaran entre setembre i desembre de 2022 i que contribuiran a reduir el consum i la factura energ猫tica, un objectiu de pa铆s en un moment concret com l’actual, que ens concerneix a totes i tots禄.

Mancant definir els detalls de la proposta, es considera la possibilitat d’implementar un dia de teletreball a la setmana en aquells llocs que es puguen desenvolupar a dist脿ncia amb connexi贸 a internet. Tamb茅 s’est脿 estudiant la possibilitat d’incrementar les jornades de teletreball per als qui residisquen a m茅s de 20 o 25 quil貌metres de dist脿ncia del seu centre de treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published.