fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 i el CSIC acorden oferir dues beques en l’Institut d’Aq眉icultura de Torre la Sal per a aprofundir en la investigaci贸 aq眉铆cola

La Diputaci贸 de Castell贸 i el CSIC acorden oferir dues beques en l’Institut d’Aq眉icultura de Torre la Sal per a aprofundir en la investigaci贸 aq眉铆cola

El conveni, dotat amb 10.000 euros, 3.600 m茅s que en l’exercici anterior, suposa el finan莽ament de la despesa de contractaci贸 de les ajudes que introdueixen a joves estudiants en el m贸n de l’exploraci贸.

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s de l’脿rea de Medi natural encap莽alada per la diputada Mar铆a Jim茅nez, ha聽subscrit聽un conveni directe amb el Consell Superior d’Investigacions Cient铆fiques (CSIC), dotat amb un total de 10.000 euros i destinat a la realitzaci贸 de dues beques d’introducci贸 a l’aq眉icultura (JAE-Intro-ICU) per a dos estudiants durant sis mesos en l’Institut d’Aq眉icultura Torre la Sal (IATS-CSIC).

Aix铆 ho ha confirmat la diputada Mar铆a Jim茅nez, qui assegura que aquest conveni, que ha incrementat el seu pressupost respecte a l’exercici anterior, ”introdueix a joves estudiants en el m贸n de la investigaci贸 a m茅s de donar suport a la labor d’investigaci贸 en un centre pioner i amb major traject貌ria en investigaci贸 en aq眉icultura d’Espanya”. Sobre aquest tema, ha afirmat que l’actual equip de govern de la Diputaci贸 ”est脿 treballant en la difusi贸 de campanyes i projectes que donen a con茅ixer la import脿ncia d’aquest centre de refer猫ncia cient铆fica amb seu a Cabanes”.

Sobre aquest tema, la responsable de Medi Natural ha explicat que mitjan莽ant aquest acord entre totes dues institucions, la corporaci贸 provincial promocionar脿 la ci猫ncia mitjan莽ant el finan莽ament de les despeses de contractaci贸 de totes dues beques. La quantitat destinada en aquest exercici 茅s superior a la de l’any 2021, on es va adjudicar un total de 6.400 euros entre les dues personades becades.

La diputada ha recordat que a m茅s d’aquest conveni, ”es preveu realitzar un altre acord per a l’adquisici贸 d’equipament cientificot猫cnics que servir脿 per a impulsar la ci猫ncia a les nostres comarques”.

La relaci贸 de la instituci贸 provincial amb el IATS-CSIC es remunta a 1972, fa ara 50 anys, quan la Diputaci贸 va fer possible el trasllat de l’Institut d’Aq眉icultura des del Grau al Prat de Cabanes-Torreblanca amb el finan莽ament de l’edifici que encara hui, despr茅s de la seua ampliaci贸 i remodelaci贸, acull els laboratoris. Actualment, en el centre de Torre la Sal treballen 13 investigadors en plantilla de reconeguda traject貌ria en pro de l’aq眉icultura sostenible, vetlant per la protecci贸 del medi ambient i la biodiversitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.