fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 impulsa una declaraci贸 institucional per a promoure la igualtat en l’脿mbit cient铆fic

La Diputaci贸 de Castell贸 impulsa una declaraci贸 institucional per a promoure la igualtat en l’脿mbit cient铆fic

L’escrit proposa abolir la discriminaci贸 cap a la dona a trav茅s de lleis que contemplen la problem脿tica de la conciliaci贸.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha registrat una proposta de declaraci贸 institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ci猫ncia, que se celebra anualment durant el mes de febrer, amb l’objectiu d’impulsar la participaci贸 de dones en la investigaci贸 cient铆fica.

En la proposta, que es preveu aprovar en el pr貌xim ple, es recull la problem脿tica de la dona per a poder participar activament en la investigaci贸 cient铆fica, ja que s贸n penalitzades en la valoraci贸 de m猫rits per la impossibilitat de poder conciliar la maternitat amb la investigaci贸. 脡s per aix貌 que la declaraci贸 institucional recomana abolir aquesta discriminaci贸 cap a la dona a trav茅s de lleis que contemplen aquesta problem脿tica.

De la mateixa manera, la proposta recull que la nova Llei de Ci猫ncia amplia drets a les dones en aquest sentit, per貌 sol路licita que es blinden aquests drets i que els avan莽os en mat猫ria feminista siguen protegits per totes les institucions.

Finalment, en la proposta d’acords, el text pret茅n que es reconega p煤blicament el treball i la contribuci贸 de les dones cient铆fiques i donar suport a les mesures que s’han incl貌s en la nova Llei de Ci猫ncia, aix铆 com tamb茅 pret茅n instar els organismes competents a recomanar mesures efectives per a combatre el tracte discriminatori a les dones en l’脿mbit cient铆fic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.