fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 rep un premi en el Congr茅s Nacional d’Innovaci贸 i Serveis P煤blics (CNIS)

La Diputaci贸 de Castell贸 rep un premi en el Congr茅s Nacional d’Innovaci贸 i Serveis P煤blics (CNIS)

La diputada Transpar猫ncia, Modernitzaci贸, Inform脿tica i Noves Tecnologies, Xaro Miralles, recull a Madrid un guard贸 que reconeixen el treball desenvolupat per les 脿rees d’Innovaci贸 i Inform脿tica de la instituci贸 provincial.

El X Congr茅s Nacional d’Innovaci贸 i Serveis p煤blics (CNIS) ha reconegut aquesta vesprada amb un premi el treball desenvolupat per la Diputaci贸 de Castell贸 en projectes d’administraci贸 electr貌nica. Xaro Miralles, diputada de Transpar猫ncia, Modernitzaci贸, Inform脿tica i Noves Tecnologies, ha sigut l’encarregada de recollir el guard贸 en un acte a Madrid on ha estat acompanyada Borja Col贸n de Carvajal, cap del servei d’Administraci贸 Electr貌nica i Innovaci贸 P煤blica de la Diputaci贸; Antonio S谩ez, cap de l’脿rea d’Inform脿tica, i 脕lvaro Porcar, cap d’Assist猫ncia Inform脿tica Municipal del Sepam.

El premi ha arribat en la categoria de millor projecte executat d’adequaci贸 normativa a les lleis 39 i 40 de l’any 2015, al qual s’optava amb el treball: “Cap a un model integral i sostenible d’Administraci贸 electr貌nica a la prov铆ncia de Castell贸”.

I 茅s que la Diputaci贸 de Castell贸 ha aconseguit consolidar aquest any 2020 un proc茅s llarg i cost贸s de transformaci贸 digital que pretenia convertir al territori (i als ajuntaments) en un entorn completament interoperable, aix貌 茅s, “desplegar un model d’Administraci贸 electr貌nica de futur on les relacions entre els ciutadans i els seus ajuntaments anaren m茅s f脿cils, eficients, sostenibles i, fonamentalment, interoperables”, ha destacat la diputada, Xaro Miralles.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha quedat aix铆 mateix finalista en la categoria de millor projecte d’arxiu electr貌nic 煤nic en funcionament, en el qual es competia amb el treball: “De la Gesti贸 del document electr貌nic a l’arxiu electr貌nic 煤nic en la Diputaci贸 de Castell贸 i els seus municipis”.

Sobre aquest projecte, Borja Col贸n de Carvajal recorda que la Diputaci贸 de Castell贸 va comen莽ar a treballar plenament en administraci贸 electr貌nica a principis de 2014, “i des d’aqueix mateix moment es va abordar la gesti贸 del document electr貌nic com una prioritat per a garantir un eficient arxiu electr貌nic, capa莽 d’assegurar la transpar猫ncia i ser garants de la nostra mem貌ria documental”.

Per a aix貌 es van desenvolupar les eines arxiv铆stiques i els recursos tecnol貌gics necessaris. A m茅s es va considerar fonamental la gesti贸 normalitzada en la fase de tramitaci贸 (procediments, classificaci贸, metadades, tipologies documentals, etc), com l’estructura del sistema. L’arxiu es va convertir aix铆 en un servei transversal i en l’inici del proc茅s, model que ja s’ha traslladat als municipis de la prov铆ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.