fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 es coordina amb les Di貌cesis de Sogorb-Castell贸 i Tortosa

La Diputaci贸 es coordina amb les Di貌cesis de Sogorb-Castell贸 i Tortosa

Benavent: “脡s d’agrair l’esfor莽 de la Diputaci贸 per conservar un patrimoni tan important per a les nostres parr貌quies”

La Diputaci贸 de Castell贸 s’ha aliat amb la Di貌cesi de Sogorb-Castell贸 i el Bisbat de Tortosa per a recuperar, protegir i divulgar el patrimoni sacre castellonenc. El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha signat aquest migdia un acord de col路laboraci贸 amb els bisbes Enrique Benavent i Casimiro L贸pez a fi de materialitzar una alian莽a que permetr脿 “recuperar l’esplendor art铆stica de nombroses peces religioses i, amb a莽貌, remarcar una part important de la nostra hist貌ria i llegat cultural”.

Per a a莽貌, la instituci贸 provincial aportar脿 50.000 euros per a cada bisbat a fi de contractar personal especialitzat en restauraci贸 i intensificar “el comprom铆s clar i decidit d’aquesta instituci贸 per assegurar el llegat eclesi脿stic i els tresors art铆stics que guarden les nostres institucions religioses. Fa m茅s de tres d猫cades que treballem per retornar tota l’esplendor a les nostres peces m茅s preuades gr脿cies a l’excel路lent treball que realitzen les mans prodigioses dels professionals del Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸”.

Durant l’acte de presentaci贸 de les peces recuperades, a la qual han assistit un centenar de representants religiosos i municipals, tots dos bisbes han qualificat d’excel路lent el treball de conservaci贸 i restauraci贸 escom茅s i fins i tot el bisbe de Tortosa ha mostrat la seua “gratitud a la Diputaci贸 per l’esfor莽 de conservar aquest patrimoni tan important per a les nostres parr貌quies i els nostres municipis” al mateix temps que Casim铆ro L贸pez real莽ava el “comprom铆s permanent d’aquesta administraci贸 en la recuperaci贸 del patrimoni immoble i moble sacre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.