fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Fundaci贸 de Sant Pasqual projecta crear un centre d’interpretaci贸 de la bas铆lica a Vila-real

La Fundaci贸 de Sant Pasqual projecta crear un centre d’interpretaci贸 de la bas铆lica a Vila-real

L’alcalde de Vila-real i president de la Fundaci贸 Pro Monestir i Bas铆lica de Sant Pasqual, Jos茅 Benlloch, reuneix el patronat per constituir una comissi贸 executiva que dote d’agilitat a l’organisme

. L’alcalde de Vila-real i president de la Fundaci贸 Pro Monestir i Bas铆lica de Sant Pasqual, Jos茅 Benlloch, va presidir ahir al mat铆 la reuni贸 ordin脿ria del patronat de l’entitat, a la qual han assistit tamb茅 el president de la Diputaci贸, Javier Moliner, el gerent de la Fundaci贸 Caixa Rural, Josep Ramos, el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, aix铆 com membres de l’associaci贸 Amics del Pouet del Sant i de la comunitat de clarisses del convent. En la trobada, s’han posat sobre la taula alguns dels principals projectes en els quals treballa la Fundaci贸 per fer valdre el patrimoni de la bas铆lica, precisament l’any que se celebra el centenari del patronatge de Sant Pasqual sobre la ciutat. La recuperaci贸 de les campanes de volteig, l’habilitaci贸 d’un centre de visitants i l’aprovaci贸 d’un pla de comunicaci贸 propi s贸n alguns d’aquests projectes.

“La bas铆lica de Sant Pasqual disposa d’un conjunt de campanes de volteig espectacular, amb la campana de volteig m茅s gran del m贸n, que, no obstant aix貌, es troba inutilitzada des de fa molts anys. La voluntat de la fundaci贸 茅s poder revertir aquesta situaci贸 i reparar el conjunt, perqu猫 els vila-realencs i els visitants puguem tornar a gaudir d’aquestes campanes”, assenyala Benlloch. Amb aquest objectiu, la Fundaci贸 de Sant Pasqual ha comen莽at a treballar en el projecte de reparaci贸 de les campanes i a cercar pressupostos per fer-ho possible. “脡s una situaci贸 an貌mala i una vertadera ll脿stima que, mentre tenim el campanar de carill贸 en funcionament, no puguem escoltar el volteig de les campanes de l’altre conjunt, que, a m茅s, 茅s un recurs de gran valor per a la ciutat”, argumenta el responsable municipal de Turisme.

Un altre dels projectes en els quals ja est脿 treballant la fundaci贸, i aix铆 s’ha donat compte hui en el patronat, 茅s la futura creaci贸 d’un centre d’interpretaci贸 de la bas铆lica i entorn de Sant Pascual. La idea inicial que baralla Obiol 茅s la de condicionar les actuals oficines de la fundaci贸 com a centre de recepci贸 i interpretaci贸, on els visitants podran rebre les primeres informacions i impressions del conjunt a trav茅s d’audiovisuals o panells, entre altres materials, abans d’endinsar-se en la visita a la bas铆lica i Reial Capella, a m茅s del museu del Pouet del Sant. “脡s un projecte en el qual tenim molt inter茅s i estem segurs que revertir脿 en un millor coneixement de la figura del nostre patr贸”, detalla el responsable municipal de Turisme.

Tamb茅 amb l’objectiu de millorar la difusi贸 de Sant Pasqual entre vila-realencs i visitants, el patronat de la Fundaci贸 ha acordat aquest mat铆 aprovar un Pla de Comunicaci贸 de l’organisme. La consolidaci贸 de la imatge pr貌pia de l’entitat a trav茅s d’eines com un portal web o la pres猫ncia en xarxes socials o butlletins s贸n alguns dels instruments que s’inclouran en aquesta planificaci贸.

Al costat d’aquestes q眉estions, el patronat de la Fundaci贸 de Sant Pasqual ha nomenat aquest mat铆 una comissi贸 executiva, que s’encarregar脿 de la gesti贸 di脿ria de l’organisme. La comissi贸, formada per un representant de l’Ajuntament, el secretari de l’entitat i un membre de Fundaci贸 Caixa Rural, pret茅n dotar de major agilitat i efici猫ncia a l’entitat en la presa de decisions del dia a dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.