fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Fundaci贸 Hospital Provincial impulsa un sistema de c脿lcul del risc de recaiguda en el c脿ncer de mama

La Fundaci贸 Hospital Provincial impulsa un sistema de c脿lcul del risc de recaiguda en el c脿ncer de mama

L’eina inform脿tica ha sigut premiada en el VII Hackathon Salut i l’Institut de Salut Carles III s’ha interessat a fer una aplicaci贸 m貌bil.

La Fundaci贸 Hospital Provincial que presideix el president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ha impulsat un sistema de c脿lcul sobre el risc de recaiguda en una persona amb c脿ncer de mama en estadi preco莽. Es tracta d’un nomograma web en el qual han treballat els doctors Immaculada Beato, Carlos Ferrer i Carlos Garc铆a Altarejos de la Fundaci贸 Hospital de Castell贸 i que va ser mereixedor d’un dels premis de la VII Hackathon Salut. Cal assenyalar que aquest projecte ha comptat amb el suport de l’Associaci贸 contra el C脿ncer de Moncofa.

El sistema de c脿lcul rep el nom de Personal RT27 i, tal com explica el doctor i director general de la Fundaci贸 Hospital Provincial, Carlos Ferrer, 茅s una eina inform脿tica que utilitza 27 factors gr脿cies als quals es pot estimar el risc de recaiguda i, en funci贸 d’aquesta baremaci贸, el o la professional podr脿 valorar si la pacient necessitar脿 radiaci贸 o no. Cal assenyalar que aquests 27 factors s贸n factors que fins ara no s’havien considerat per a prendre aquestes decisions com s贸n les variables cl铆nic-patol貌giques i de risc gen猫tic segons les plataformes gen貌miques.

El projecte ha rebut un reconeixement d’una instituci贸 que forma part de l’Institut de Salut de Carles III que s’ha interessat en el projecte i a donar el suport inform脿tic necessari perqu猫 l’eina web es convertisca en una aplicaci贸 de m貌bil perqu猫 les i els professionals que vulguen fer 煤s de la mateixa la puguen portar en el seu tel猫fon.

Aquest estudi ja s’ha realitzat a l’Hospital Provincial de Castell贸 i el que es pret茅n amb l’aplicaci贸 m貌bil 茅s poder fer una comprovaci贸 amb una poblaci贸 major de fora de Castell贸 i, si 茅s el cas, que es poguera incorporar en tots els hospitals d’Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.