fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Fundació Hospital Provincial impulsa un sistema de càlcul del risc de recaiguda en el càncer de mama

La Fundació Hospital Provincial impulsa un sistema de càlcul del risc de recaiguda en el càncer de mama

L’eina informàtica ha sigut premiada en el VII Hackathon Salut i l’Institut de Salut Carles III s’ha interessat a fer una aplicació mòbil.

La Fundació Hospital Provincial que presideix el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha impulsat un sistema de càlcul sobre el risc de recaiguda en una persona amb càncer de mama en estadi precoç. Es tracta d’un nomograma web en el qual han treballat els doctors Immaculada Beato, Carlos Ferrer i Carlos García Altarejos de la Fundació Hospital de Castelló i que va ser mereixedor d’un dels premis de la VII Hackathon Salut. Cal assenyalar que aquest projecte ha comptat amb el suport de l’Associació contra el Càncer de Moncofa.

El sistema de càlcul rep el nom de Personal RT27 i, tal com explica el doctor i director general de la Fundació Hospital Provincial, Carlos Ferrer, és una eina informàtica que utilitza 27 factors gràcies als quals es pot estimar el risc de recaiguda i, en funció d’aquesta baremació, el o la professional podrà valorar si la pacient necessitarà radiació o no. Cal assenyalar que aquests 27 factors són factors que fins ara no s’havien considerat per a prendre aquestes decisions com són les variables clínic-patològiques i de risc genètic segons les plataformes genòmiques.

El projecte ha rebut un reconeixement d’una institució que forma part de l’Institut de Salut de Carles III que s’ha interessat en el projecte i a donar el suport informàtic necessari perquè l’eina web es convertisca en una aplicació de mòbil perquè les i els professionals que vulguen fer ús de la mateixa la puguen portar en el seu telèfon.

Aquest estudi ja s’ha realitzat a l’Hospital Provincial de Castelló i el que es pretén amb l’aplicació mòbil és poder fer una comprovació amb una població major de fora de Castelló i, si és el cas, que es poguera incorporar en tots els hospitals d’Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.