fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat i l’ajuntament signen les ajudes per a la rehabilitació de la Torre Redona de Morella

La Generalitat i l’ajuntament signen les ajudes per a la rehabilitació de la Torre Redona de Morella

Esta actuació es realitzarà amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER

El President de Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han signat este matí les ajudes dels Fons de Desenvolupament Regional FEDER per a les obres de rehabilitació de patrimoni junt amb altres ajuntaments de la província de Castelló. En el cas de Morella s’han signat les ajudes per a la rehabilitació de la Torre Redona, de la Torre de Sant Francesc i de la Torre de La Pardala.

D’esta manera, està previst que al setembre s’inicie l’actuació de rehabilitació de la Torre Redona. Esta està situada al costat de la Porta de Sant Miquel i la seua recuperació suposa l’ampliació del passeig de ronda des de la Torre Redona fins a la Porta de la Nevera.

Rhamsés ha destacat “la importància que té la rehabilitació i manteniment del patrimoni arquitectònic de la nostra ciutat com són les muralles, els portals o el Castell, entre altres”. També ha subratllat que “és molt important sumar esforços per mantenir el patrimoni junt amb la Generalitat Valenciana i els fons FEDER europeus”. Així, ha explicat que “les ajudes són necessàries per a fer front a l’actuació, en este cas, de la Torre Redona, encara que també necessiten rehabilitar-se algunes altres com les torres de Sant Francesc i de La Pardala per a les quals estem esperant més ajudes”. L’edil ha comentat que “amb la rehabilitació de la Torre Redona s’ampliarà el passeig de ronda per les muralles de la ciutat des d’esta torre fins al portal de la Nevera, un dels principals atractius turístics de la ciutat”.

D’esta manera, el projecte per a la rehabilitació de la Torre Redona és de 160.000 euros i l’ajuda signada avui és de 66.000 euros. A més, l’ajuntament de Morella pretén restaurar també la Torre de la Pardala i la Torre de Sant Francesc. Esta actuació té un pressupost de 830.000 euros degut al mal estat d’este tram de la muralla de Morella i l’ajuda rebuda és de 327.000 euros. D’estaúltima actuació s’està treballant per a obtenir més ajudes i poder portar-la a terme a causa que és una inversió molt més quantiosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.