fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Guàrdia Rural de Sagunt realitza un torn de servei extraordinari per a controlar camins i zones en risc d’inundacions durant la passada matinada

La Guàrdia Rural de Sagunt realitza un torn de servei extraordinari per a controlar camins i zones en risc d’inundacions durant la passada matinada

El personal del Consell Agrari ja treballa amb maquinària pesant en la desobstrucció, neteja i reobertura dels camins rurals que s’han vist afectats per l’acumulació d’aigua, fangs, grava i pedres.

La Guàrdia Rural ha reforçat de manera especial el servei durant esta passada matinada amb motiu de la situació d’emergència ocasionada pel nou episodi de pluges torrencials. Així mateix, el personal del Consell Agrari, i especialment el departament de Vies i Obres de l’ens, està fent treballs d’extracció d’aigua i retirada de terres, fangs i graves perquè es puga transitar amb seguretat pels camins del terme municipal.

La presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada, ha visitat este matí les vies que més es van veure afectades per les pluges d’anit amb la finalitat de valorar in situ els danys així com agrair particularment al personal de la Guàrdia Rural, el departament de Vies i Obres i el Consell Agrari «al complet» per «la seua tasca i dedicació durant estos dies en la resolució de problemes» i pel seu esforç i capacitat per a «avançar-se a qualsevol incident que poguera haver-hi».

Durant la passada nit, la Guàrdia Rural va realitzar torns de servei extraordinaris en els quals el personal va dur a terme tasques de control de camins i zones de risc en situacions de pluges torrencials a més de col·laborar i treballar estretament amb la Policia Local en les zones urbanes. El servei es va reforçar amb dos equips addicionals.

«Durant esta nit hem patit danys prou més seriosos que els que patírem ja el dilluns, quan ja va haver-hi tall de camins», ha explicat Quesada, que també ha assenyalat que este nou episodi de pluges torrencials va arribar quan encara s’estava treballant per a reparar les conseqüències de l’anterior. «Esta vegada hi ha hagut majors arrossegaments de pedra i terra», ha puntualitzat.

No obstant això, en els diversos vials afectats treballa ja maquinària pesant per a poder buidar-los i obrir-los al trànsit amb la major celeritat possible, encara que segons indica la presidenta del Consell Agrari encara es necessitaran uns dies més per a poder completar les tasques, ja que en alguns punts l’acumulació d’aigua, grava, fang i enderrocs ha pogut superar el metre d’altura.

Els talls en els quals es va treballar la passada matinada van ser la via de servei i camí de El Cano, prop de Sant Cristòfol; la rotonda de l’eixida de Sagunt cap a Petrés; l’encreuament del riu cap als camps de Xulla; el camí de Les Valls, junt a la rotonda del Pontazgo; el Camí de Llíria i diferents trams del Camí Gausa. A més a més, es va haver de recol·locar una trapa que es trobava alçada en l’Avinguda de la Vila, a l’altura del poliesportiu. Hui continuen tallats el Camí de Llíria, que es confia a poder-lo reobrir este divendres, i diversos trams de la zona de Gausa.

D’altra banda, Ana María Quesada ha fet una crida a la prudència per a aquelles persones que circulen pels camins rurals en estos dies. «Per favor, respectem les senyalitzacions. Si hi ha tall de camí, no passem», ha sol·licitat la presidenta del Consell Agrari. «Hi ha zones que estan amb prou quantitat d’aigua encara i no es veu la profunditat, cosa que pot ocasionar problemes seriosos», advertia. «Demane que per favor es respecten eixes senyalitzacions», ha reiterat Quesada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.