fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Junta de Govern accelera tràmits per a la cessió del solar de la futura comissaria de la Policia Nacional de Vila-real

La Junta de Govern accelera tràmits per a la cessió del solar de la futura comissaria de la Policia Nacional de Vila-real

L’òrgan municipal emet l’informe ambiental i territorial estratègic favorable al canvi d’ús del solar on s’edificarà la infraestructura policial.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-real ha fet un pas important en el procediment administratiu per al canvi d’ús i cessió del solar que albergarà la futura comissaria de Policia Nacional. L’òrgan de govern municipal ha aprovat per unanimitat emetre l’informe ambiental i territorial estratègic favorable de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a canviar l’ús de la parcel·la, que actualment és un aparcament en superfície, i que passarà a tindre la qualificació d’equipament comunitari per a forces de seguretat. Aquest tràmit ambiental s’ha aprovat pel procediment simplificat, de manera que “hem donat la màxima celeritat a aquest nou pas que ens acosta una mica més a la tan reclamada i necessària nova comissaria de la Policia Nacional”, ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

La parcel·la que se cedirà al Ministeri de l’Interior per a la construcció de les dependències policials està situada enfront del Palau de Justícia, delimitada per les avingudes Matilde Salvador, Europa i el carrer Francisco Moreno. La modificació de l’ús d’aquest terreny afecta únicament a l’ordenació detallada de sòl urbà, per la qual cosa la Junta de Govern Local és l’òrgan ambiental territorial competent per a emetre el corresponent informe ambiental i territorial estratègic, tal com contempla la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha pogut tramitar pel procediment simplificat aquest nou pas administratiu, donant llum verda a l’informe ambiental atés que “la modificació afecta únicament a sòl urbà consolidat, sense presència en l’actualitat d’elements destacables de caràcter mediambiental o territorial, ni intervé en el paisatge, per la qual cosa no es preveu cap efecte significatiu sobre el medi ambient, el canvi climàtic o sobre altres elements estratègics del territori, ni afecta a l’estratègia territorial de la Comunitat Valenciana ni incideix en altres instruments de planificació territorial a causa de les seues característiques i per a la finalitat que persegueix, d’escassa entitat i repercussió, tant a nivell mediambiental com territorial”.

Cal recordar que després de rebre el vistiplau oficial de la Direcció General de Policia a la proposta de solar plantejada pel consistori, el tràmit de modificació de l’ús del sòl és el pas previ per a la construcció de la comissaria, la inversió de la qual està inclosa en el Pla d’Infraestructures de Seguretat de l’Estat de 2019-2025.
En aquest sentit, el regidor de Territori ha subratllat que “després de molts anys de reivindicacions i de gestions per a aconseguir aquesta infraestructura, per fi aquest equip de govern municipal, amb la col·laboració i el compromís del Govern central, ha fet possible que estiguem ja a un pas de cedir el terreny sobre el qual s’edificarà la nova comissaria perquè la Policia Nacional compte amb unes instal·lacions dignes, concordes amb la important labor que exerceixen no sols a Vila-real sinó en tota la comarca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.