fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador de Nules entrega a la consellera d’agricultura m茅s de 13.000 signatures

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador de Nules entrega a la consellera d’agricultura m茅s de 13.000 signatures

En la reuni贸 celebrada s’ha tractat la figura de qualitat de la clementina de les comarques de Castell贸.

Representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’han reunit en el dia d’avui amb la consellera d’Agricultura, Elena Cebri谩n, a la qual han fet entrega de 13.400 signatures amb les quals demanen major defensa dels drets dels citricultors, en especial del sector citr铆cola de la prov铆ncia de Castell贸.

“L’objectiu d’esta reuni贸 茅s que la plataforma siga escoltada per la instituci贸 que representa els interessos dels llauradors a la nostra comunitat, de la mateixa manera que vam fer amb l’entrega de les signatures al director general de Sanitat i Seguretat de la Comissi贸 Europea en el viatge fet a Brussel路les el passat mes de setembre. De fet la pr貌xima setmana hi ha prevista una visita a responsables del Ministeri d’Agricultura per a fer-los entrega de les signatures”, explica C茅sar Esta帽ol, portaveu de la plataforma.

Amb esta actuaci贸 es compleix un dels acords presos per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que de manera peri貌dica es reuneix a Nules.

Per altra banda, la reuni贸 ha servit tamb茅 per a exposar a la consellera d’Agricultura la necessitat d’un estudi per a fomentar i posar en marxa una figura de qualitat per a la clementina de les comarques de Castell贸, de fet des de la plataforma es considera que la producci贸 de les clementines de la prov铆ncia t茅 unes caracter铆stiques peculiars que la fan diferent de la resta de clementines que es produeixen al territori espanyol.

“Hem aprofitat aquesta trobada per a tractar un tema de gran import脿ncia per a la plataforma com 茅s la creaci贸 de la figura de qualitat. La consellera d’Agricultura ha sigut receptiva a l’exposici贸 i s’ha comprom茅s a traslladar-nos la postura de la Conselleria d’Agricultura en relaci贸 amb aquest assumpte en un termini prudencial”, conclou Esta帽ol.

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador est脿 integrada per representants dels diferents sectors que formen la citricultura a la prov铆ncia de Castell贸, en especial aquells que estan relacionats amb la clemenules, com els sindicats agraris FEPAC i la Uni贸 de Llauradors; l’Associaci贸 l’Aut猫ntica de Nules; associacions locals de llauradors; Sindicat Central de Reg; Intercoop Comercial; i Asociex que ha signat l’escrit que es presentar脿 a Brussel路les. A m茅s tamb茅 estan representats diferents ajuntaments de la comarca de la Plana Baixa com ara Nules, la Vilavella, Betx铆, la Llosa, la Vall d’Uix贸, Borriana o Moncofa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.