fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Sagunt se suma a la campanya de la DGT sobre el cintur贸 de seguretat i els sistemes de retenci贸 infantil

La Policia Local de Sagunt se suma a la campanya de la DGT sobre el cintur贸 de seguretat i els sistemes de retenci贸 infantil

Des de hui i fins al pr貌xim 6 d’octubre s’establiran controls de seguretat en diferents punts de la ciutat.

La Policia Local de Sagunt se suma des d’este dilluns, dia 30 de setembre, i fins al pr貌xim dia 6 d’octubre, a la Campanya Especial de la Direcci贸 General de Tr脿nsit (DGT) sobre Cintur贸 de Seguretat i Sistemes de Retenci贸 Infantil (SRI). Per a aix貌, s’establiran controls en diferents punts de la ciutat en els quals els agents informaran els conductors i comprovaran el correcte 煤s d’esta norma b脿sica per a la seguretat vi脿ria, sancionant el seu incompliment.

Encara que l’煤s del cintur贸 de seguretat s’ha incrementat en els 煤ltims anys, existeixen encara greus llacunes. Aix貌 茅s dif铆cilment comprensible si tenim en compte la relaci贸 entre la senzillesa d’煤s i la seua efic脿cia, ja que redueix a la meitat el risc de mort en cas d’accident. No portar posat el cintur贸 de seguretat 茅s, juntament amb la velocitat i la conducci贸 sota els efectes de l’alcohol, un dels principals factors de risc en la carretera.

Tal com explica la Policia Local, el cintur贸 de seguretat 茅s una asseguran莽a de vida, per la qual cosa cal no oblidar-se d’ell i cal portar-lo sempre cordat, tant en carretera com en ciutat. Esta norma 茅s d’obligat compliment tant per al conductor com per als passatgers. No utilitzar el cintur贸 en els seients posteriors suposa un gran risc, ja que en un impacte frontal, la probabilitat que un ocupant dels seients de darrere colpege mortalment a un altre passatger pot ser de fins a 8 vegades major.

En este sentit, en els 10 anys d’aplicaci贸 de la Llei del Perm铆s per Punts a Espanya, les infraccions per no usar el cintur贸 de seguretat o els Sistemes de Retenci贸 Infantil constitueixen la segona causa amb un 11 per cent sobre el total de multes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.