fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Sagunt se suma a la campanya de la DGT sobre el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil

La Policia Local de Sagunt se suma a la campanya de la DGT sobre el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil

Des de hui i fins al pròxim 6 d’octubre s’establiran controls de seguretat en diferents punts de la ciutat.

La Policia Local de Sagunt se suma des d’este dilluns, dia 30 de setembre, i fins al pròxim dia 6 d’octubre, a la Campanya Especial de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre Cinturó de Seguretat i Sistemes de Retenció Infantil (SRI). Per a això, s’establiran controls en diferents punts de la ciutat en els quals els agents informaran els conductors i comprovaran el correcte ús d’esta norma bàsica per a la seguretat viària, sancionant el seu incompliment.

Encara que l’ús del cinturó de seguretat s’ha incrementat en els últims anys, existeixen encara greus llacunes. Això és difícilment comprensible si tenim en compte la relació entre la senzillesa d’ús i la seua eficàcia, ja que redueix a la meitat el risc de mort en cas d’accident. No portar posat el cinturó de seguretat és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol, un dels principals factors de risc en la carretera.

Tal com explica la Policia Local, el cinturó de seguretat és una assegurança de vida, per la qual cosa cal no oblidar-se d’ell i cal portar-lo sempre cordat, tant en carretera com en ciutat. Esta norma és d’obligat compliment tant per al conductor com per als passatgers. No utilitzar el cinturó en els seients posteriors suposa un gran risc, ja que en un impacte frontal, la probabilitat que un ocupant dels seients de darrere colpege mortalment a un altre passatger pot ser de fins a 8 vegades major.

En este sentit, en els 10 anys d’aplicació de la Llei del Permís per Punts a Espanya, les infraccions per no usar el cinturó de seguretat o els Sistemes de Retenció Infantil constitueixen la segona causa amb un 11 per cent sobre el total de multes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.