fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La secci贸 de Platges de la Policia Local de Sagunt realitza quasi 2.000 intervencions en el que va d’estiu

La secci贸 de Platges de la Policia Local de Sagunt realitza quasi 2.000 intervencions en el que va d’estiu

Les actuacions dels i les agents s’han desenvolupat en situacions relacionades amb la seguretat de banyistes, vigil脿ncia i control del tr脿nsit, vigil脿ncia general, seguretat ciutadana, i observan莽a i compliment de les ordenances municipals aix铆 com de la normativa COVID, entre altres serveis.

La secci贸 de Platges de la Policia Local de Sagunt ha realitzat en el que va d’estiu un total de 1.969 intervencions. S贸n les dades que revela el balan莽 dels serveis realitzats una vegada arribats al meridi脿 de la temporada estival.

Estes actuacions s’han desenvolupat en situacions relacionades amb la seguretat de banyistes; vigil脿ncia i control del tr脿nsit; vigil脿ncia general; seguretat ciutadana; o observan莽a i compliment de les ordenances municipals, aix铆 com de la normativa COVID, entre altres.

L’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, ha destacat que 芦en termes de seguretat s’est脿 duent a terme una gran tasca per part de tots els cossos implicats禄 a les platges del municipi, en refer猫ncia tant a la Policia Local com a l’equip de Salvament i Socorrisme i als informadors i informadores de la Generalitat Valenciana.

芦Hem vist en les 煤ltimes setmanes diverses operacions de la Policia Local per a tallar pr脿ctiques delictives i que fan que la nostra ciutat continue sent un referent en seguretat禄, ha subratllat el primer edil, qui tamb茅 ha remarcat el nomenament del litoral sagunt铆 com el m茅s segur d’Espanya. 芦Continuarem treballant amb les 煤ltimes tecnologies i amb els millors professionals perqu猫 aix铆 continue sent禄, ha manifestat Moreno.

En all貌 relacionat amb la seguretat de banyistes s’han registrat 409 intervencions, de les quals cal destacar les 30 ocasions en les quals s’ha operat en auxili de persones o les 15 en qu猫 s’ha localitzat a persones extraviades, b茅 xiquets o b茅 persones d’avan莽ada edat amb alguna malaltia cognitiva.

En q眉esti贸 de vigil脿ncia i control del tr脿nsit, els i les agents han intervingut en 156 ocasions, tant respecte a l’atenci贸 d’accidents de tr脿nsit com en la col路laboraci贸 amb conductors, resoluci贸 de defici猫ncies en la senyalitzaci贸 detectades o fins i tot el control d’acampades en zones no autoritzades.

Pel que respecta a les tasques de vigil脿ncia general sobre el compliment de directrius, prevenci贸 d’actes de gamberrisme o vand脿lics, mol猫sties ve茂nals, atenci贸 a requeriments de la ciutadania, control d’actes festius i intervencions en incendis, han sigut 662 els serveis realitzats. Destaquen en este assumpte les tres participacions en labors complement脿ries a l’extinci贸 d’incendis en zona no urbana sense que es produ茂ren en cap cas danys personals.

En les tasques de preservaci贸 de la seguretat ciutadana, que engloben l’actuaci贸 enfront de furts al descuit, robatoris amb for莽a, identificacions, col路laboracions amb altres forces i cossos de seguretat, la instrucci贸 de dilig猫ncies i la detenci贸 de persones, han sigut 105 les situacions en les quals els agents han dut a terme intervencions. D’entre elles cal ressaltar les 11 den煤ncies rebudes per furts al descuit a les platges, aix铆 com la detenci贸 d’un individu en relaci贸 amb estos. Tamb茅 en este punt 茅s ressenyable la detenci贸 d’un home relacionada amb abusos sexuals a menors.

En quant a l’observan莽a i compliment de les ordenances municipals, sobretot aquelles relacionades amb el control d’animals, la venda ambulant, el control de la legalitat d’establiments o obres menors, hi va haver 222 intervencions de control en les quals els i les agents de la secci贸 van complir la seua funci贸.

Tamb茅 resulta important la labor desenvolupada en altres serveis: els relacionats amb l’atenci贸 personalitzada en el ret茅n d’Almard脿; informes judicials i de diversos departaments de l’Ajuntament i altres organismes; notificacions; punts de verificaci贸 de velocitat en zones requerides per la ciutadania o altres infraccions detectades, tant respecte al Reglament General de Circulaci贸 com a la resta de la normativa aplicable. Les dades resultants del balan莽 indiquen que s’han produ茂t 397 actuacions en estos 脿mbits.

Finalment, cal fer especial refer猫ncia a l’observan莽a del compliment de la normativa de precauci贸 enfront de possibles contagis de COVID-19 a les platges. Tant en all貌 relacionat amb les mesures de distanciament social com la resta de normativa contemplada en el pla de conting猫ncia de l’Ajuntament de Sagunt sobre茂x el control diari de l’aforament que s’ha contemplat en cadascun dels sectors en qu猫 es divideixen les platges del municipi, de manera que no s’ha arribat en cap cas a superar l’aforament complet.

Especial acollida ha tingut, un any m茅s, el servei oferit pel departament de Policia Local a trav茅s de les seues xarxes socials, en les quals es facilita informaci贸 en temps real sobre el color de cadascuna de les banderes que onegen en el litoral sagunt铆, la previsi贸 meteorol貌gica, l’aforament de les platges de forma sectoritzada almenys tres vegades al dia, aix铆 com altres not铆cies i dades d’inter茅s per als usuaris i les usu脿ries d’estes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.