fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’aeroport de Castelló renova les rutes a Budapest, Bucarest i Katowice amb més vols i una previsió de 256.000 passatges en tres anys

L’aeroport de Castelló renova les rutes a Budapest, Bucarest i Katowice amb més vols i una previsió de 256.000 passatges en tres anys

Les connexions adjudicades milloren en un 22% la xifra de passatgers i passatgeres que va fixar com a objectiu Aerocas en les bases del pla de creixement

La societat pública Aerocas ha adjudicat tres rutes per a un període de tres anys, que possibilitaran renovar les connexions amb Bucarest, Budapest i Katowice, incrementant de manera substancial la xifra de vols, prolongant el calendari d’operacions i aportant de manera conjunta més de 256.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.

L’aerolínia Wizz Air ha estat l’adjudicatària dels tres lots que Aerocas va treure a licitació a través de la campanya de creixement comercial i posicionament de l’aeroport de Castelló en els mercats europeus.

El secretari autonòmic de Turisme i president d’Aerocas, Francesc Colomer, ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat del procés, ja que les tres rutes adjudicades “contribuiran de manera important al desenvolupament de l’aeroport en els pròxims anys, avançant en destinacions el potencial de les quals ja ha estat testat”.

L’oferta adjudicatària del primer lot correspon a una ruta anual a Bucarest, que disposarà de tres freqüències setmanals en els set mesos del període d’estiu (final de març a final d’octubre) i dues freqüències en els cinc mesos de la temporada d’hivern.

La previsió de l’aerolínia és que aquesta ruta aporti 41.004 passatgers el primer any; 41.310 en el segon; i 48.824 en el tercer. En els dos primers anys d’operacions, Wizz Air contempla usar avions Airbus 320 (180 places) i, en el tercer, afegir l’Airbus A321 (230 places).

El lot dos ha estat adjudicat a la proposta de Wizz Air d’una ruta a Budapest, que operarà durant els set mesos de la temporada d’estiu amb dues freqüències setmanals, ampliant els vols fins a desembre en el tercer any. L’aeroport de Castelló ja va operar el passat estiu esta ruta durant tres mesos, per la qual cosa l’increment de l’oferta serà significatiu.

La companyia preveu que esta connexió aporti 21.268 passatgers en l’exercici 2020; 25.191 en el 2021: i 29.254 en 2022. La ruta s’operarà amb avions Airbus A321 NEO (239 places) i A320 (180 places).

El tercer lot ha estat adjudicat a la ruta de Katowice, que funcionarà dins de la temporada estival, incrementant progressivament l’activitat. El primer any, operarà amb dues freqüències setmanals entre meitat de juny i final d’octubre; i el segon i el tercer abastarà tota la temporada d’estiu, oferint vols entre final de març i final d’octubre.

Esta ruta també va operar el passat estiu durant tres mesos, per la qual cosa hi haurà un augment substancial en el nombre de vols.

La previsió de passatgers de la connexió a Katowice és d’11.628 el primer any; 18.972 en el segon i 18.972 en el tercer. Per a esta ruta s’utilitzarà l’avió Airbus A320.

Les tres rutes sumaran en el conjunt del període de tres anys 256.423 passatgers, incrementant en un 22% l’objectiu que va fixar Aerocas en el pla de creixement, que era de 210.000 passatgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.