fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’aeroport de Castell贸 renova les rutes a Budapest, Bucarest i Katowice amb m茅s vols i una previsi贸 de 256.000 passatges en tres anys

L’aeroport de Castell贸 renova les rutes a Budapest, Bucarest i Katowice amb m茅s vols i una previsi贸 de 256.000 passatges en tres anys

Les connexions adjudicades milloren en un 22% la xifra de passatgers i passatgeres que va fixar com a objectiu Aerocas en les bases del pla de creixement

La societat p煤blica Aerocas ha adjudicat tres rutes per a un per铆ode de tres anys, que possibilitaran renovar les connexions amb Bucarest, Budapest i Katowice, incrementant de manera substancial la xifra de vols, prolongant el calendari d’operacions i aportant de manera conjunta m茅s de 256.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.

L’aerol铆nia Wizz Air ha estat l’adjudicat脿ria dels tres lots que Aerocas va treure a licitaci贸 a trav茅s de la campanya de creixement comercial i posicionament de l’aeroport de Castell贸 en els mercats europeus.

El secretari auton貌mic de Turisme i president d’Aerocas, Francesc Colomer, ha manifestat la seua satisfacci贸 amb el resultat del proc茅s, ja que les tres rutes adjudicades “contribuiran de manera important al desenvolupament de l’aeroport en els pr貌xims anys, avan莽ant en destinacions el potencial de les quals ja ha estat testat”.

L’oferta adjudicat脿ria del primer lot correspon a una ruta anual a Bucarest, que disposar脿 de tres freq眉猫ncies setmanals en els set mesos del per铆ode d’estiu (final de mar莽 a final d’octubre) i dues freq眉猫ncies en els cinc mesos de la temporada d’hivern.

La previsi贸 de l’aerol铆nia 茅s que aquesta ruta aporti 41.004 passatgers el primer any; 41.310 en el segon; i 48.824 en el tercer. En els dos primers anys d’operacions, Wizz Air contempla usar avions Airbus 320 (180 places) i, en el tercer, afegir l’Airbus A321 (230 places).

El lot dos ha estat adjudicat a la proposta de Wizz Air d’una ruta a Budapest, que operar脿 durant els set mesos de la temporada d’estiu amb dues freq眉猫ncies setmanals, ampliant els vols fins a desembre en el tercer any. L’aeroport de Castell贸 ja va operar el passat estiu esta ruta durant tres mesos, per la qual cosa l’increment de l’oferta ser脿 significatiu.

La companyia preveu que esta connexi贸 aporti 21.268 passatgers en l’exercici 2020; 25.191 en el 2021: i 29.254 en 2022. La ruta s’operar脿 amb avions Airbus A321 NEO (239 places) i A320 (180 places).

El tercer lot ha estat adjudicat a la ruta de Katowice, que funcionar脿 dins de la temporada estival, incrementant progressivament l’activitat. El primer any, operar脿 amb dues freq眉猫ncies setmanals entre meitat de juny i final d’octubre; i el segon i el tercer abastar脿 tota la temporada d’estiu, oferint vols entre final de mar莽 i final d’octubre.

Esta ruta tamb茅 va operar el passat estiu durant tres mesos, per la qual cosa hi haur脿 un augment substancial en el nombre de vols.

La previsi贸 de passatgers de la connexi贸 a Katowice 茅s d’11.628 el primer any; 18.972 en el segon i 18.972 en el tercer. Per a esta ruta s’utilitzar脿 l’avi贸 Airbus A320.

Les tres rutes sumaran en el conjunt del per铆ode de tres anys 256.423 passatgers, incrementant en un 22% l’objectiu que va fixar Aerocas en el pla de creixement, que era de 210.000 passatgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.