fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicarl贸 compra els terrenys on s’ubica el jaciment del Mas de Fabra

L’Ajuntament de Benicarl贸 compra els terrenys on s’ubica el jaciment del Mas de Fabra

L’adquisici贸 s’ha fet efectiva a trav茅s de l’Estrat猫gia EDUSI, finan莽ada amb fons europeus.

La compra 茅s el primer pas per a posar en valor este nou jaciment arqueol貌gic datat del segle VII aC i considerat un cas singular per haver-se conservat en una zona de pla.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha adquirit els terrenys que alberguen el jaciment del Mas de Fabra, un nou assentament arqueol貌gic descobert el 2015 arran de les obres de construcci贸 de la variant de la N340. El jaciment, d’uns 2.000 metres quadrats, data del segle VII aC i es considera un cas singular per haver-se conservat en una zona plana.

L’adquisici贸, finan莽ada amb fons europeus a trav茅s de l’Estrat猫gia DUSI (Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat), permetr脿 comen莽ar a posar en valor tant el jaciment com els importants vestigis arqueol貌gics recuperats a trav茅s de les primeres prospeccions que es van fer el 2015 i 2016.

Aix铆 ho ha reconegut el regidor de Cultura, Pedro Manch贸n, que ha qualificat la compra com 芦una gran not铆cia per a Benicarl贸禄. Manch贸n ha anunciat que 芦a partir d’ara, podrem comen莽ar a concretar un projecte molt ambici贸s que es convertir脿 en un dels pilars de la promoci贸 del nostre patrimoni hist貌ric i cultural禄.

Actualment, el jaciment est脿 catalogat com a B茅 de Rellev脿ncia Local i est脿 incl貌s en el Cat脿leg de B茅ns i Espais Protegits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.