fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicarló compra els terrenys on s’ubica el jaciment del Mas de Fabra

L’Ajuntament de Benicarló compra els terrenys on s’ubica el jaciment del Mas de Fabra

L’adquisició s’ha fet efectiva a través de l’Estratègia EDUSI, finançada amb fons europeus.

La compra és el primer pas per a posar en valor este nou jaciment arqueològic datat del segle VII aC i considerat un cas singular per haver-se conservat en una zona de pla.

L’Ajuntament de Benicarló ha adquirit els terrenys que alberguen el jaciment del Mas de Fabra, un nou assentament arqueològic descobert el 2015 arran de les obres de construcció de la variant de la N340. El jaciment, d’uns 2.000 metres quadrats, data del segle VII aC i es considera un cas singular per haver-se conservat en una zona plana.

L’adquisició, finançada amb fons europeus a través de l’Estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), permetrà començar a posar en valor tant el jaciment com els importants vestigis arqueològics recuperats a través de les primeres prospeccions que es van fer el 2015 i 2016.

Així ho ha reconegut el regidor de Cultura, Pedro Manchón, que ha qualificat la compra com «una gran notícia per a Benicarló». Manchón ha anunciat que «a partir d’ara, podrem començar a concretar un projecte molt ambiciós que es convertirà en un dels pilars de la promoció del nostre patrimoni històric i cultural».

Actualment, el jaciment està catalogat com a Bé de Rellevància Local i està inclòs en el Catàleg de Béns i Espais Protegits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.