fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 augmenta un 75% el pressupost global amb impacte de g猫nere

L’Ajuntament de Castell贸 augmenta un 75% el pressupost global amb impacte de g猫nere

Els pressupostos amb perspectiva de g猫nere s贸n un intent de reduir les escletxes de g猫nere i tendir cap a la igualtat real.

A proposta de la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, i del regidor de Gesti贸 Municipal, Toni Lorenzo, s’aprov脿 en maig del 2016 la instrucci贸 relativa a la implantaci贸 de pressupostos municipals amb perspectiva de g猫nere. Es tracta d’un comprom铆s de l’Ajuntament de Castell贸 per incorporar la perspectiva de g猫nere en tots els 脿mbits de l’administraci贸.

Ara, l’Informe d’Impacte de G猫nere dels Pressupostos de l’Ajuntament de Castell贸 2018 ha vist la llum gr脿cies al comprom铆s dels 23 negociats que s’han implicat en el proc茅s. Amb este, s’han extret dues conclusions molt significatives: s’ha augmentat el pressupost global amb impacte de g猫nere respecte al 2017 en un 75%, i el 27% dels pressupostos de l’Ajuntament en 2018 han identificat Impacte de G猫nere.

Esta proposta del govern municipal no tracta d’elaborar pressupostos espec铆fics per a homes o per a dones, sin贸 de “mirar d’una altra manera a l’hora d’elaborar els pressupostos i incorporar l’impacte de g猫nere en els mateixos tenint en compte que les decisions pol铆tiques que realitzem acaben tenint un efecte diferenciador entre dones i homes”, segons ha explicat la regidora Brancal.

脡s un proc茅s que suposa la implicaci贸, el comprom铆s i la voluntat pol铆tica per reduir les escletxes de g猫nere i tendir cap a la igualtat real entre sexes orientant els recursos p煤blics per a fer-la efectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.