fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 crear脿 equips de mediaci贸 per a la millora de la conviv猫ncia escolar

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 crear脿 equips de mediaci贸 per a la millora de la conviv猫ncia escolar

30 docents rebran formaci贸 per a implantar aquests grups dins del projecte de Ciutat Educadora

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha clausurat aquest mat铆 en l’IES Benigasl贸 els tallers d’interculturalitat, que s贸n l’inici que “d贸na inici al gran projecte que iniciarem el 20 de febrer per a crear equips de mediaci贸 per a la millora de la conviv猫ncia escolar”, tal com ha explicat la regidora d’Educaci贸, Carmen Garc铆a.

Un total de 30 docents dels 15 centres educatius de Prim脿ria i Secund脿ria del municipi rebran formaci贸 per a implantar aquests grups en tots els col路legis i instituts, enfocat a crear sinergies i que el projecte tinga continu茂tat en totes les etapes educatives.

En aquest sentit, Garc铆a ha destacat que “la conviv猫ncia, la pau, la toler脿ncia, la igualtat i la lluita pels drets humans no es pot quedar a celebrar el Dia de la Pau o a fer uns tallers, sin贸 que 茅s una aposta global per fer de la Vall d’Uix贸 una Ciutat Educadora, amb una ciutadania cr铆tica, compromesa i responsable”.

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, tamb茅 ha visitat l’煤ltima sessi贸 d’aquests tallers d’interculturalitat, impartits per Marta Pereyra a l’alumnat 3潞 de Prim脿ria en els CEIP i de 3潞 d’A脟脪 en els IES. Es tracta de “sessions did脿ctiques i participatives, que enguany s’han ampliat a Prim脿ria”.

Els alumnes i alumnes han participat en un joc a l’estil de “Pasapalabra” en el qual “han conegut els or铆gens de la nostra cultura i com existeixen molts elements d’altres cultures”, ha apuntat l’edil. Per exemple, m茅s de 4.000 paraules del castell脿 i el valenci脿 provenen de l’脿rab.

L’objectiu d’aquesta iniciativa 茅s “fer reflexionar i conscienciar als xiquets i joves sobre els valors d’igualtat, respecte i conviv猫ncia pac铆fica”. Aquesta 茅s tamb茅 una dels vessants que inclou el pla d’integraci贸 i conviv猫ncia 2016-2019 de la ciutat, que 茅s fruit de la col路laboraci贸 entre l’Ajuntament, centres educatius i entitats socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.