fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola dragar脿 la s茅quia Sangonera el setembre despr茅s d’haver rebut aquest estiu l’autoritzaci贸 de Generalitat

L’Ajuntament de Pen铆scola dragar脿 la s茅quia Sangonera el setembre despr茅s d’haver rebut aquest estiu l’autoritzaci贸 de Generalitat

L’administraci贸 auton貌mica ha confirmat aquesta setmana la concessi贸 al consistori de 30.500鈧 per a finan莽ar part d’aquesta intervenci贸 en la zona humida.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pen铆scola ha confirmat aquesta setmana la concessi贸 de 30.500鈧 per part de la Generalitat Valenciana al consistori per al desenvolupament de tasques de dragatge en la zona de la marjal, subvenci贸 sol路licitada per part de l’Ajuntament en la convocat貌ria d’ajudes 2021-2022 per a l’aplicaci贸 de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidr脿uliques de les zones humides valencianes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’alcalde de Pen铆scola, Andr茅s Mart铆nez, juntament amb l’equip de l’脿rea de Medi Ambient de l’Ajuntament, encap莽alat per l’edil delegat de l’脿rea, Miguel Castell, va mantindre el mes passat una trobada amb Javier Ranz, cap de secci贸 de zones humides de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica de la Generalitat Valenciana, en la qual ja es va avan莽ar a l鈥檃lcalde que l鈥檃dministraci贸 auton貌mica havia resolt favorablement la petici贸 de la subvenci贸 per al consistori.

En la reuni贸 es va abordar ja la planificaci贸 d’actuacions de millora ambiental en espais degradats de la marjal, a partir del mes de setembre, data en la qual els representants de Conselleria van confirmar al primer edil que aprovaven la intervenci贸.

Concretament es programen per al mes pr貌xim els treballs de neteja en zones de dif铆cil acc茅s i el necessari dragatge de la s茅quia Sangonera.

Es preveu l’execuci贸 d’un paquet d’actuacions a l’entorn de la marjal de la localitat, amb l’objectiu de 鈥渕illorar aquest entorn d’alt valor mediambiental, facilitar el tr脿nsit de l’aigua en el sistema de s茅quies que el componen, aix铆 com la seua neteja en profunditat鈥 ha explicat l’edil de l’脿rea.

Castell ha manifestat la import脿ncia de 鈥済arantir la correcta canalitzaci贸 de l’aigua contribuint aix铆 a l’evacuaci贸 d’aig眉es en temporada de pluges torrencials鈥 per a la qual 茅s necessari el dragatge dels canals.

Fins al moment s’han dut a terme, de manera peri貌dica anualment, els treballs de desbrossament d’aquest espai natural 鈥減er a completar-los 茅s necess脿ria una intervenci贸 de major import脿ncia, amb un dragatge que permeta obrir la totalitat del sistema de s茅quies perqu猫 les aig眉es flu茂squen correctament鈥 ha ampliat.

Des dels serveis t猫cnics municipals de l’脿rea es va procedir a l’enviament formal de la sol路licitud per part del regidor, aix铆 com l’informe en el qual es descriuen els treballs que l’Ajuntament preveia realitzar, a Conselleria, el novembre de 2019. El juliol de 2021 s’ha rebut l’autoritzaci贸 definitiva per a la realitzaci贸 d’aquestes tasques en la referida reuni贸 i en aquest mes d’agost, la confirmaci贸 de col路laboraci贸 de Generalitat amb el finan莽ament d’aquests.

“Les administracions p煤bliques i els temps no sempre s贸n tan 脿gils com desitjar铆em per貌 l’important 茅s que, finalment, podrem procedir al dragatge de la s茅quia i a la seua neteja en profunditat, per aix貌 vull agrair el treball de Conselleria en aquest sentit” ha manifestat el mateix alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.