fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola dragarà la séquia Sangonera el setembre després d’haver rebut aquest estiu l’autorització de Generalitat

L’Ajuntament de Peníscola dragarà la séquia Sangonera el setembre després d’haver rebut aquest estiu l’autorització de Generalitat

L’administració autonòmica ha confirmat aquesta setmana la concessió al consistori de 30.500€ per a finançar part d’aquesta intervenció en la zona humida.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat aquesta setmana la concessió de 30.500€ per part de la Generalitat Valenciana al consistori per al desenvolupament de tasques de dragatge en la zona de la marjal, subvenció sol·licitada per part de l’Ajuntament en la convocatòria d’ajudes 2021-2022 per a l’aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, juntament amb l’equip de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, encapçalat per l’edil delegat de l’àrea, Miguel Castell, va mantindre el mes passat una trobada amb Javier Ranz, cap de secció de zones humides de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, en la qual ja es va avançar a l’alcalde que l’administració autonòmica havia resolt favorablement la petició de la subvenció per al consistori.

En la reunió es va abordar ja la planificació d’actuacions de millora ambiental en espais degradats de la marjal, a partir del mes de setembre, data en la qual els representants de Conselleria van confirmar al primer edil que aprovaven la intervenció.

Concretament es programen per al mes pròxim els treballs de neteja en zones de difícil accés i el necessari dragatge de la séquia Sangonera.

Es preveu l’execució d’un paquet d’actuacions a l’entorn de la marjal de la localitat, amb l’objectiu de “millorar aquest entorn d’alt valor mediambiental, facilitar el trànsit de l’aigua en el sistema de séquies que el componen, així com la seua neteja en profunditat” ha explicat l’edil de l’àrea.

Castell ha manifestat la importància de “garantir la correcta canalització de l’aigua contribuint així a l’evacuació d’aigües en temporada de pluges torrencials” per a la qual és necessari el dragatge dels canals.

Fins al moment s’han dut a terme, de manera periòdica anualment, els treballs de desbrossament d’aquest espai natural “per a completar-los és necessària una intervenció de major importància, amb un dragatge que permeta obrir la totalitat del sistema de séquies perquè les aigües fluïsquen correctament” ha ampliat.

Des dels serveis tècnics municipals de l’àrea es va procedir a l’enviament formal de la sol·licitud per part del regidor, així com l’informe en el qual es descriuen els treballs que l’Ajuntament preveia realitzar, a Conselleria, el novembre de 2019. El juliol de 2021 s’ha rebut l’autorització definitiva per a la realització d’aquestes tasques en la referida reunió i en aquest mes d’agost, la confirmació de col·laboració de Generalitat amb el finançament d’aquests.

“Les administracions públiques i els temps no sempre són tan àgils com desitjaríem però l’important és que, finalment, podrem procedir al dragatge de la séquia i a la seua neteja en profunditat, per això vull agrair el treball de Conselleria en aquest sentit” ha manifestat el mateix alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.